Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Typer av Wooden Boats

Båt beslutsfattare har byggt trä vattenskotrar i tusentals år och trots närvaron av moderna material som gummi, plast, glasfiber och aluminium, är trä fortfarande ett populärt val för båtar mellan traditionella hantverkare och amatörer. Drivs av segel, åror, paddlar eller motorer, träbåtar kommer fortfarande i en mängd olika storlekar och typer. Dugout

Tillverkad av urholkad trädstammar, kanoter är en av de tidigaste formerna av båt. De äldsta exemplen har hittats av arkeologer hittills till stenåldern. Man tror att de första dugouts drevs genom vattnet för hand. Dugouts har gjorts av flera kulturer i Amerika, Afrika, Europa och Stillahavsområdet. Vissa kulturer är kända för att ha använt dugouts inkluderar vikingarna, maorierna och indianer. Dugouts fortfarande kan hittas i vissa områden.
Björkskäll Kanot

en träram täckt i barken av papperet björken, var näver kanoter ett viktigt medel transportmedel för indianer i nordöstra USA och Kanada. Algonquin näver kanoter var relativt simple.They gjordes av stora ark näver lindade kring en ceder ram hålls samman med granrötter. Sömmarna förslöts med gran gummi. Dessa lätta kanoter kan användas för att dra tung last eller flera passagerare. Byggd 1956 av Matt Bernard, "Gitche-Cheemum", kanot största näver någonsin byggts, visas vid Canadian Museum of Civilization.
Roddbåt
< p> Även båtar som drivs med åror var en gång vanligt för både handel och krigföring, de idag mest används för rekreation och racing. En av de äldsta kontinuerligt tävlingar i världen är Doggett päls och Badge Rowing Race, som hölls i London varje år sedan 1716. I en modern racing båt, är åror knutna till vapen för att öka hävstången. De är också placerade i ett alternerande mönster på båda sidor av båten. Båten drivs av besättningsmedlemmar som använder båda händerna för att styra åran genom vattnet. Addera Dragon Boat

drakbåt är en traditionell form av båt utvecklats i Kina för tusentals år sedan. De långa, smala båtar drivs framåt av enstaka blad paddlar. I forna tider drake båtar användes för olika religiösa och konkurrenskraftiga ändamål. De minsta drake båtar kallades "Baby Dragons" och utformades för en besättning på åtta. Den största formen genomfördes 100. I moderna dragon boat tävlingar besättningen är begränsat till 22, däribland 20 paddlare, en trummis och en rorsman.
Adirondack Guideboat

Adirondack guideboats utvecklats i Adirondack regionen upstate New York. Kombinera delar av kanot och roddbåt, var guideboats stora nog att bära upp till två personer och deras redskap men liten nog att transporteras landvägen mellan sjöarna. Rodde med långa åror snarare än paddlar, var guideboats används för att transportera gods, vägleda människor på jakt och fiske och passagerare transporter. Större versioner, som ibland kallas "kyrkbåtar," användes för att transportera människor till kyrkan på söndagsmorgonen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103775.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.