Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

On-Board Boat Batteriladdare Installation

En båt batteri ger el för många funktioner, driva tillbehör och ger belysning när båtens motor inte är igång. Dessa användningar kan tömma batteriet, och det kan behöva laddas ibland. Det kan också vara klokt att hålla batteriet laddat under lågsäsong. En bärbar batteriladdare kan kopplas till batteriet, men dessa enheter kan vara obekvämt. En on-board batteriladdare är monterad permanent i motorrummet. En gång installerat, behöver den bara sättas in i ett eluttag för att fungera. Saker du behöver
Pencil bit
Drill, 1/8-tums
Borrmaskin
självgängande skruvar, # 10 | stjärnskruvmejsel
icke ledande tråd trotjänare
buntband (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Håll batteriladdaren upp till en lämplig montering område nära batteriet. Det bör vara minst 12 inches av luftflödet runt laddaren. Se till att laddaren ledningar når batteriet med gott slack. Kontrollera att inga elektriska eller gas linjer är direkt bakom monteringsytan där borrning kan skada dem. Gör blyertsmarkeringar på monteringsytan genom batteriladdarens monteringshål. Sätt laddaren åt sidan.
2

borra genom blyertsmarkeringarna med en borrmaskin och 1/8-tums borr. Håll batteriladdaren på plats, ställer upp monteringshålen med de borrade hålen i monteringsytan. Tråd # 10 självgängande skruvarna i hålen och dra åt dem med en stjärnskruvmejsel.
3

Dra batteriladdaren kablar till batteriet. Fäst ledningarna till insidan av motorrummet eller brandvägg längs sin bana med plast icke-ledande hållare var 18 tum. Fäst hållarna med de medföljande skruvarna och dra åt dem med en stjärnskruvmejsel. Använd buntband som behövs för att hålla kablarna borta från potentiellt heta områden eller vassa kanter.
4

Kontrollera att laddaren strömbrytare är avstängd. Tryck ihop handtagen på krokodilklämman på den svarta kabeln från laddaren och placera den över den negativa batteripolen. Släpp clip handtagen. Rotera klippet lite fram och tillbaka på batteriet efter att säkerställa en god anslutning. Upprepa för att fästa den röda kabeln från laddaren till den positiva batteripolen.
5

Anslut laddarens nätkabel till ett eluttag. Slå på strömbrytaren för att starta laddningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104371.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.