Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Gör det själv Planer Boat Lift

Båt hissar sparar dockade båtar från slitage från studsande och stöta orsakas av vågor vind och båt vaknar. De gör det också yttre och aktern drivmotorer som skall lyftas upp ur vattnet, vilket förhindrar den långsamma korrosionsprocessen av elektrolys. Du kan bygga en enkel men effektiv lift strategi för lättare utombordare-drivna farkoster såsom aluminium och glasfiber fiskebåtar upp till 16 meter i längd, även om det kan skalas upp för tyngre båtar och även automatiseras vid ett senare tillfälle. Boat Lift Strategi
Tak-över båten hissar

hissen använder principen av två horisontella länka balkar som bildar toppar två parallellogram som gradvis lyfta båten när den vinschas upp och ur vattnet. Denna hiss skulle vara mest lämpliga för användning i sötvatten sjöar och floder där det finns lite variation i vattendjup och inga strömmar skulle undergräva grund av hissens basen.

A 2.000 pund kapacitet mask-gear trailer vinsch backas upp av en 1,000 kilos kapacitet enhet ger lyftkraft. Hissens ram och länka strålar är tillverkade av tre-tums galvaniserat stål fyrkantsrör och galvaniserad trailer hårdvara. Vrider är alla 5/8-tums diameter hål med ½-tums-ID bronsbussningar och ½-tums diameter galvaniserade bultar av stål.
Stationär och Pivotera Ramar

En rektangulär stationär ram stöder lyftanordningen och håller den nivån. Det är sex meter bred och tio meter lång. Ramen är tillverkad av tre-tums fyrkant galvaniserat stålrör. Den har sex vertikala ¾-tums galvaniserat stål Mutterskruvar - ett i varje hörn och två i mitten för att möjliggöra utjämning ramen på undersidan. Cirka två meter från varje ände av den stationära ramen och svängbar på både vänster och höger sida är bottnarna av två U-formade ramar som alltid rör sig parallellt med varandra på grund av de horisontella förbinder balkarna på varje sida av den U-form som håller U-ramar parallellt med varandra hela tiden liksom.
Variable Parallelograms
Gantry hissa

Kopplingsgrupperna balkarna är exakt samma längd som avståndet mellan U-frame svänger på den stationära ramen. Detta bildar två parallellogram, en på vänster och en på höger, med en kontinuerligt justerbar höjd. När parallellogram lutar bort från strandlinjen, toppar av de sammanlänkande balkarna är på de lägsta punkter, och under nivån för den lägsta delen av flytande båt. När 2.000 pund vinsch drar toppar av parallellogram mot strandlinjen, länkande strålarna komma upp till sin fulla höjd. Ovanpå de sammanbindande balkar är två kors-balkar av samma tre-tums-fyrkantrör med block av UHMW polyeten skurits till vinklarna för båtens V-formad botten. Blocken i fronten hålla en brantare vinkel än den bakre, på grund av den skarpare botten stiger vid bogen än aktern.

När båten drar i ovanför V-block, och den större vinschen är i ingrepp, parallellogrammen dras mot land, höja V-block, och båten lyfter ur vattnet och stöds av den svängbara ramar. Den 1000-pound vinsch skulle skärpas vid den punkten att fungera som en sekundär.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103570.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.