Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Elektrisk Trolling Motor storleksguide

elmotorer är underbara saker. De tillåter tillgång till många små dammar som är begränsade till elektriska motorer bara, de tillåter en ensam fiskare att styra båten i en vind och fisk på samma gång, och de ger bra långsam hastighet manövrering av båten. Med en trolling motor på fören fiskaren har full kontroll över båten som han kjolar strandlinjen eller följer en undervattens ås. Utrusta din båt med rätt storlek trolling motor är viktigt, men inte svårt. Hur Trolling Motors är Klassad

Trolling motorer är betygsatt av pounds av dragkraft som tillhandahålls av motorn och spänningen. Kostnaden går upp så ökar dragkraft betyg, och 24 - och 36-volts motorer kostar mer än 12-volts modeller
Välja en Trolling Motor
p Det är. viktigt att få en motor med tillräckligt dragkraft för storleken på din båt. Många proffs föreslår att köpa en så stor motor som din budget kan stå. Detta är goda råd i allmänhet, men det är möjligt att ha mer dragkraft än du någonsin kommer att behöva, vilket slösar pengar och sätter överbelastade på båtskrov eller akterspegeln.
P Om din båt är liten, till exempel en 12 -fots aluminiumbåt, en trolling motor med 30 till 36 pounds av dragkraft kommer att vara allt du behöver. Båtar i 14 - till 16-meters räckvidd behöver en trolling motor i 32-56 pounds av dragkraft. Större båtar behöver ännu mer dragkraft, men med modeller från 30 till 110 pounds av dragkraft matcha motorn till båten är lätt. Glasfiber båtar behöver en trolling motor på den högre änden av dragkraft eftersom de är betydligt tyngre än aluminiumbåtar.

Hänsyn måste tas till vilken typ av fiske du gör också. Om du är en casual fiskare som går ut för ett par timmar, kommer ett 12-volts trolling motor fungerar bra för dig. Om du däremot är en turnering fiskare med en glasfiber båt, bör du använda en 24 - eller 36-volts trolling motor eftersom dessa motorer har en mycket längre tid innan batterierna dras ned. Ett minimum föreslog trolling motor för en 16-fots glasfiber bas båt skulle vara en 56-kilos, 24-volts motor.Two ytterligare faktorer att beakta är axeln längd och om du vill använda en akterspegel eller rosett montera trolling motor. Bow fästen erbjuda den ultimata kontrollen, särskilt mul-kontrollerade modeller, men är dyra och opraktiska för små aluminiumbåtar där en akterspegelmontering modell är ett bättre val. Längden på skaftet är viktigt, speciellt på modeller rosett montera eftersom axeln måste vara tillräckligt lång för att tillåta trolling motorn att stanna i vattnet hela tiden, men inte så länge att hålla för högt över däck. Rådgör med trolling motor försäljaren att avgöra lämplig längd axel för ditt skrov, men innan du gör, mät avståndet från toppen av dina däck till botten av skrovet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103458.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.