Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Dra en motor på en båt

Båtmotorer är specialbyggda för att fungera i en marin miljö. De är konstruerade för att klara påfrestningarna i cruising och manövrera ett fartyg. Maskinrum på mindre båtar, och även några större, kan vara ganska trångt, och läget av motorerna brukar göra arbetet på motorerna ganska svårt, om inte omöjligt. Större reparationer, såsom att den nedre änden av motorn och motorbyte, kräva att motorn till fullo ur båten. Saker du behöver
mekaniker verktyg
kedja eller lyft betsel Fotbyglarna
Kedjehandspel eller kran /truck
Rope
Helper
Visa fler instruktioner

1

Ta bort luckorna maskinrummet från ovanför motorn. Båtar med inbyggda motorer måste ha trall ovanför dem skära ut för att få tillgång till motorn från ovan.
2

Koppla bort alla kablar, slangar och drivkedjor /bälten från motorn. Koppla loss kopplingen flänsen från axeln fläns och skjut axeln ner för att separera flänsarna något.
3

Anslut kedjorna eller lyft betsel i lyftöglorna på motorn med bojor. Dra bojor hand. Fäst telfern till en stark punkt, såsom stål-rigg eller någon extern overhead medlem. Kontrollera att lyften eller kran /truck centreras direkt ovanför motorn för att förhindra motorn från att svänga när den lyfts.
4

Ta bort alla motor mount bultar från motorn sängen. Behåll mellanlägget travar på motorfästen för användning under ominstallationen.
5

Tag upp slack på lyften eller kranen och börja lyfta motorn i motorns sängen. Lyft först långsamt för att tillåta dig att kontrollera någon swinging att motorn kan försöka att göra. Bind ett rep för att fungera som en tagline till motorn för att styra den när den lyfts ut ur räckvidd. När motorn är avstängd sängen och under full kontroll, lyft upp den och ut ur båten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103519.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.