Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Trimaran Vs. Katamaran

trimaraner och katamaraner är Multihull båtar - de har mer än ett skrov. Skrovet är den vattentäta delen av en båt som håller det flytande. Katamaraner har två skrov. Trimaraner har tre skrov. Multihull båtar är stabilare än ett skrov båtar eftersom de producerar färre vågor när man kör med hög hastighet. Historia

polynesiska folket byggde de första kända katamaraner och trimaraner att resa från ö till ö. De konstruerade den ursprungliga designen genom att ansluta två eller tre stockar åtskilda av ett stort utrymme. Dessa konstruktioner inte vinna popularitet över hela världen fram till 1960 och 1970.
Funktioner

Huvuddragen i Multihull båtar är kanoten-liknande skrov, stödben och ramverk som ansluter stödben och kanot. Trimaraner har en kanot-liknande center med anslutna stödben på vardera sidan. Katamaraner har två kanot-liknande baser anslutna till varandra.
Typer

Den öppna designen av katamaraner och trimaraner har en trampolin mellan skroven snarare än plätering, vilket resulterar i mer stabilitet i kantigare vatten. Moderna pontonbåtar är exempel på trimaraner och katamaraner, vissa med två pontoner och andra med tre pontoner.
Betydelse

trimaraner är bredare, vilket resulterar i ökad stabilitet under segling i grov vatten vid höga hastigheter. Men på grund av den större struktur, en trimaran som kapsejsar kommer att stanna kapsejsade. De är också högre prissatta än en katamaran. En fritids båtägare som inte är i hård sjö kan välja en katamaran eftersom de är billigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104059.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.