Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur felsöker jag en 2000 Seadoo GSX?

För 2000 Seadoo GSX är en kraftfull och stabil jet ski som har plats för upp till två personer. På grund av dess V-formade skrov, är farkosten kan bibehålla stabilitet i de flesta vattenförhållanden. Innan din jet ski till en Seadoo marin mekaniker för en potentiellt kostsam reparation, bör du gå igenom en grundläggande checklista för felsökning på egen hand. Du kan felsöka översvämmade motorer, igensatta vattentäkt och defekta tändstift med bara några grundläggande verktyg. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
Bombardier smörjmedel eller motsvarande
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om säkerhetstaljerepet har tagits bort om motorn startar inte. Montera snodd locket över omkopplaren. Vatten kan ha översvämmat motorn. Ta bort tändkablarna och jorda dem. Ta bort tändstiften med en hylsnyckel. Täck över tändstiftshålen med en trasa. Torka kontakterna med en ren, torr trasa. Skjut choken i hela vägen och runt motorn flera gånger för att skingra vatten från kontakten hål. Spray Bombardier eller motsvarande smörjmedel in i tändstiftshålen. Starta motorn på nytt. Sätt tillbaka tändstiften och kablar.
2

Inspektera vattenintag för träskor om motorvarvtalet är högt men Seadoo rör sig långsamt i vattnet på grund av minskad motorns dragkraft. Motoröverhettning kan vara ett symptom på en igensatt vattenintag eller impeller. Att rensa ut intaget medan båten är i vattnet, rock jet ski och tillbaka samtidigt som du trycker motorn "Stopp /Start" knappen flera gånger. Starta motorn och kontrollera att vattnet rinner ut ur utloppet.
3

Kontrollera om en igensatt vattenintag medan jet ski är på stranden. Placera en matta eller handduk under båten för att undvika repor. Städa ur vattenintag för hand. Om systemet fortfarande igensatt, ha en kvalificerad Seadoo tekniker kolla på problemet.
4

Kontrollera att bränsletanken ventilen vrids till läge "ON" om motorn stängs normalt men startar inte. Se till att det finns tillräckligt med bränsle i tanken. Byt bränsle som har suttit i jet ski för mer några veckor. Gammalt bränsle kan bli förorenat och kan ge upphov till startsvårigheter.
5

Avlägsna och byt tändstiften om motorn klickskott och går ojämnt. Ta bort tändhatten och använda tändstiftsnyckel att ta ut tändstiftet. Kontrollera om skador på porslin isoleringen. Sätt i den nya kontakten. Dra inte åt pluggen, eftersom detta kan beröva tråden i cylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104222.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.