Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Utombordsdrevet vs utombordare

Drev båtmotorer är kända av flera olika namn. De är inombordsmotorer placerade vid aktern av en båt, som är anslutna till en yttre drivsystem. De kallas också inombordare /utombordare eller helt enkelt "I /O." Utombordare båtmotorer är en enda enhet för både motor och drivsystem monterat på aktern eller akterspegeln av ett fartyg. Utombordsmotorer styra genom att vrida hela motorn /drivenhet. De tillverkas som separata enheter från sina båtar medan drevet motorer tillverkas i allmänhet som en del av hantverket. Design
p Det finns två designelement som gynnar drevet båtar: estetiska och viktfördelning. Estetik är subjektiv, men det finns inget subjektiv om synligheten av en utombordsmotor. Utombordsmotorer kan ses, drev är dolda. Så, utombordare begränsa friheten på båtens linjer, de måste ingå i profilen. Ett annat "måste" är viktfördelningen. En utombordare kommer att placera vikten över akterspegeln. Drev design ger designers viss frihet var att placera vikten, och den främre vikten är i allmänhet att föredra: Det är mer balanserad och närmare mitten av båten
Underhåll
.

Bortom gynnsamma estetiska och viktfördelning, beröm för INU-drev krymper, främst eftersom de är dyrare i nästan varje åtgärd. Ett exempel är underhåll. Tillgängligheten av drevet motorer är oftast svårare. Hellre än att ta bort en motorkåpa att exponera motorn, är det oftast infälld i en motor viken nedanför akterdäck. Detta gör majoriteten av normalt underhåll såsom oljebyten svårare på drev.
Hållbarhet

Hållbarhet av motorn gynnar varken design. Varje kan vara bra eller dålig. Hållbarhet av enheten, dock gynnar utombordare av en enkel anledning. En utombordaren kan tiltas framåt, lyfta drev och propeller ur vattnet när den inte används - även om båten kvar i vattnet. Med en Aquamatic, är den enhet nedsänkt hela tiden båten är i vattnet. Detta kan öka frekvensen av större enhet renoveringar med en faktor av tre eller fler för drev.
Bärbarhet

drev och utombordare kan vardera tas bort från en båt och installerat på en annan. Men utombordare är konstruerade för att vara flyttbara. En sterndrive s motor och drev är inte mer utbytbara än en bilens motor och drivlina. För begagnade båtar, i synnerhet, innebär detta att det är lättare att köpa och sälja oberoende utombordsmotorer än drev. Dreven är i allmänhet säljs med sin båt eftersom installera en är ingen liten uppgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104417.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.