Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar en Plastimo kompass

För en båtägare, är en riktig kompass, såsom Plastimo kompass, en måste-ha utrustning. Utan en kompass för att vägleda honom på öppet hav, kan en desorienterad båtägare gå runt i cirklar. En felaktigt installerad kompass är precis lika illa som att ha någon kompass alls. Allt som krävs för att installera en Plastimo kompass på rätt sätt är en liten känsla för detaljer. Saker du behöver
allrengöringsmedel trasor
Shop
Maskeringstejp
Borr satt
sladdlös borrmaskin
såg
4 fästskruvar
4 låsbrickor från 4 muttrar
Elektrisk tråd
Wire-strippa Tool Review 2 tråd nötter
Visa fler instruktioner
1

Välj en monteringsplats som är tillräckligt långt tillräckligt avstånd från alla andra föremål som innehåller magneter eller magnetfält såsom andra kompasser, brandsläckare, högtalare, stereohögtalare, metalliska delar av styrsystemet, verktyg och elektriska ledningar. Kontrollera att monteringsytan är både stabil och horisontell.
2

Rengör monteringsytan med ett allrengöringsmedel och trasor butik. Lägg den mall som medföljer Plastimo kompass på monteringsytan. Vid placering av mallen, se till att styrstrecket på kompassen är parallell med centrumlinjen av båten, som anges på mallen. Fäst mallen genom att tejpa den på monteringsytan med maskeringstejp.
3

Montera en borr i chucken på en skruvdragare. Se till att storleken av borrkronan är av samma storlek som hålet storlek anges på installationsmallen. Borra monteringshål och hål för belysning trådarna vid de punkter som anges på mallen.
4

Montera en hålsåg i chucken på en skruvdragare. Se till att storleken på hålet sågen är av samma storlek som anges på installationsmallen. Skär ut hålet för huvuddelen av kompassen vid den punkt som anges på installationen mallen. Ta bort mallen.
5

Sätt de monteringsskruvarna genom monteringshålen i toppen av Plastimo kompass. Slip belysningen tråd genom tråd hålet och skjut fästskruvarna genom monteringshålen i båten. Installera en låsbricka och gänga en mutter på varje monteringsskruv underifrån monteringsytan tills nötterna är handkraft. Dra åt skruvarna från ovan, med hjälp av en skruvmejsel. Dra inte åt.
6

Kör en elektrisk kabel från instrumentbrädan strömbrytare till den röda tråden på Plastimo kompass. Se till att kabeln är samma spårvidd som mätaren på kompassen tråden. Eftersom ledningarna på Plastimo kompasser skiljer sig från modell till modell, mäta mätare på tråden på kompassen med en wire-strippa verktyg. Avisolera kabeln från växeln ljus, 1/2-tums från änden av kabeln. Anslut kabeln från växeln ljus och den röda kabeln från kompassen genom att hålla ihop dem och tvinna en tråd mutter på båda ändar.
7

Kör annan elektrisk tråd från den svarta kabeln på kompassen till en bergvärmepump. Fäst tråden från marken källan till den svarta kabeln i kompassen som förut, slutföra installationen av Plastimo kompass.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104620.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.