Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Traditionella båtbyggeri Verktyg

I världen av traditionell båt byggnad kräver tålamod, en noggrann behärskar snickeri färdigheter och en förståelse för nautisk ingenjörskonst, men slutresultatet är mållös givande. En verktygslåda med rätt verktyg kommer att börja karriären i någon byggmästare på en resa till framgång och tillfredsställelse. Köpa verktyg som är den bästa kvalitet du har råd med - även om du bara planerar att använda dem minimalt, är tiden och fysisk påverkan på båten och din kropp värda åtminstone en liten investering. Fogmassor Irons

Fogtätning strykjärn är platta kilar som används för att stoppa sömmarna av en båt med bomull fogtätning. Typer av fogtätning järnklubbor inkluderar dumma strykjärn, som används för att kila fast öppna smala sömmar så mer bomull kan passa. Det finns veck eller göra strykjärn, vilka grejer bomull fogtätning i sömmarna. Bent strykjärn grejer fogtätning i böjda sömmar. Härdning strykjärn stöt ner extra bomull för tätning med föreningen.
Wire Twisters

Wire Twisters är enkla verktyg som finns på gårdarna och kajer. I traditionell båtbyggeri, skeppsbyggare använder dem att dra tråd stygn som håller båtens paneler. Tråden twister är en krok på änden av en böjd axel som vrider på en trä handtag. De kommer ofta med tråd inkluderade band. Dessa verktyg är särskilt praktiskt om du kör av klämmor, eftersom du kan använda dem för att klämma ihop material tillfälligt.
Clamps

Clamps varierar i form, storlek och syfte. Den mest erkända klämman är det C-formade eller G-formad klämma, men båtbyggare använder klämmor som tredje händer - det är klokt att ha många av dessa i din verktygslåda. Bar-och-skärp klämmor behövs för långa räckvidder, som att trä en akterspegeln. Rörklämmor tillämpa extra tryck. Fjäderklämmor är lätta att använda under sågning. Mitre klämmor är speciellt framtagen för geringsvinklar.
Sågar, hyvlar och stämjärn
Sågar

har en unik roll i traditionell båtbyggeri. Medan träbåt reparation kunskap dikterar undvikande av elverktyg, i båtbyggeri, elverktyg är ett acceptabelt sätt att minska den tid som spenderas på nedskärningar. Traditionella båtbyggeri sågar är verk av balans-och hantverk, dock, och oftast kräver två personer att använda.

När en träbit kapas, användning av ett plan vässar det fint. En plan fungerar virke ner till sina färdiga mått och skapar släta ytor. När du väljer flygplan, trä dem är oftast bättre än metall dem, eftersom de är lättare och tillåter mer kontroll.

Mejslar ger närmast skärande detalj. De kan användas för både specifika vinklar och leder, eller de kan användas senare under byggnaden process för att skapa dekorativa ytbehandlingar. Investera i högkvalitativa mejslar är värt vartenda öre, helt enkelt eftersom mejslar tillbringar så många timmar i dina händer.


Hammare och klubbor De två huvudsakliga typer av klubbor a traditionell båtbyggare vill ha i verktygslådan är en klo hammare och en snickare hammare. För det mesta, bör metall hammare undvikas i traditionell båt byggnad, eftersom de är för stark och kommer att gå sönder eller paneler distress. Denna skada inte kan visa förrän senare, när det är dessutom problematiskt. Har

Hammare används med stämjärn eller enbart för att kila, trycka, applicera tryck eller ta bort delar av båten, inklusive paneler, leder och fogar.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104350.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.