Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Tartan 26 Specifikationer

Tartan är ett företag som specialiserat sig på handgjorda amerikanska segelbåtar. Charlie Britton började verksamheten år 1960, ger seglare med båtar som levererar "både lyxigt boende och trygg, väluppfostrad segling prestanda i alla förhållanden," enligt Tartan hemsida. Tartan segelbåtar är godkända för obegränsad offshore användning med CE-certifiering (från franskans "Conformité Européenne"), som berättigar dessa båtar för användning i europeiska länder. Mått

Tartan 26 har en total längd på 26 meter. Längden på däck är 26 fot, liksom. Den vattenlinje längd, vilket mäts genom längden i vattnet i vila, är 22,5 meter. Balken är 8 meter medan förslaget är 4,5 meter. Den ballast väger £ 2300, och segelytan är 319 kvm fötter. Förskjutningen av denna cruising yacht är £ 5200.
Performance Indicators

ballast till förskjutningen kvoten för Tartan 26 är 44%. Genomsnittlig ballast till undanträngning ranson är 35%, så den Tartan 26 är lite mer resistent än den genomsnittliga kryssaren. Förskjutningen till längdförhållande är 204, vilket placerar Tartan 26 i ljuset kryssaren kategorin. Båten är hög drivs på grund av dess segelyta till förskjutning förhållandet 17. Längden på balken förhållandet är 3.3 gör Tartan 26 "relativt beamy," enligt Cruising Resources.
Production

Tartan 26 är nu ute på produktion. Det var bara producerad 1971-1973 och ritades av Tom Norton. Det är en monohull yacht med en akter-cockpit och glasfiber loop. Den byggdes i USA. Bränsletanken rymmer 12 liter. Performance Handikapp Racing Fleet (PHRF) rating är 234, och komforten förhållandet är 20,5. Den kantra screening faktorn är 1,85, vilket betyder att det är mest sannolikt att snabbt återhämta sig från kapsejsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103845.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.