Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar tre marina batterier i en serie

Batterierna på en båt är ofta krävs för att driva ett antal olika tillbehör, av vilka många kan verka vid en högre spänning än vanliga marina batterier. Ett vanligt exempel är en 36 volt trolling motor. Någon ny till båtliv kanske tror att detta utgör ett dilemma eftersom ett 12 volts batteri används oftast på båtar. Det finns ingen dilemma men som tre 12 volts batterier kan anslutas i serie för att åstadkomma den 36 volts kraft som behövs. Saker du behöver
Marine batterier (3) katalog Battery jumper kablar (2) katalog Wrench in
Visa fler instruktioner
1

ge batterierna en nummer beteckning, såsom batteri # 1, batteri # 2, och batteri # 3. Det spelar ingen roll vilket nummer har tilldelats vilket batteri som detta görs så att resten av instruktionerna är lätta att förstå.
2

Ordna batterierna i batterifacket på din båt så att deras motsatta terminaler är bredvid varandra. Den negativa terminalen hos den första batteriet bör bredvid pluspolen på det andra batteriet, och den negativa terminalen hos det andra batteriet bör bredvid till den positiva polen av den tredje batteriet.
3 < p> Använd en skiftnyckel för att ansluta en bygel mellan minuspolen på det första batteriet och den positiva polen på andra batteriet.
4

Anslut en annan bygel mellan minuspolen på det andra batteriet och den positiva polen på tredje batteriet.
5

Fäst den positiva kabeln från den enhet som du driver till den positiva polen på den första batteriet. Fäst den negativa kabeln från den enhet som du driver till den negativa terminalen på tredje batteriet för att slutföra jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103466.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.