Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man jämföra två-Stroke Outboard Vs. Fyrtakts Utombordsmotorer

För att få din båt verktyg ned vattenvägen, kan du installera antingen en tvåtakts eller fyrtakts utombordsmotor, med båda alternativen har specifika fördelar och begränsningar. På de flesta sjöar, kan du använda någon typ av utombordsmotor, men beroende på hur du kör din båt och de pengar du är villig att spendera kommer att avgöra vilken typ av motor för att köpa. Instruktioner
1

Bestäm hur mycket du vill spendera. Den initiala startkostnad för att köpa en två-takts utombordare kommer alltid att vara mindre än en fyrtakts utombordare.
2

överväga att köpa en ny eller begagnad utombordsmotor. Marknaden för begagnade fyra-takts utombordsmotorer är mycket större än för tvåtakts typer fastän reservdelar för två-takts motorer är bättre. Någon gång i framtiden kommer fyrtakts ersätta tvåtakt helt enligt SmallOutboards.com, så kommer två slag blivit allt svårare att hitta.
3

Bestäm om buller och rök är stora avskräckande för din motor köp. Fyrtakts utombordsmotorer är betydligt tystare och genererar mycket mindre rök än sina tvåtaktsmotorer motsvarigheter, så överväga om dessa faktorer skulle påverka din utombordare köp.
4

Fundera på hur bekväm du är med att reparera din egen utombordsmotor. Två-takts motorer är äldre och enklare konstruktioner, och tenderar också att vara mer temperamentsfulla än deras fyrtaktare motsvarighet. Fyrtaktare är mer tillförlitliga och generellt kräver färre reparationer än tvåtakts typer. Men reservdelar kommer alltid billigare för en tvåtakts utombordare.
5

Titta på bränsleeffektivitet och underhåll av motorerna du funderar. Fyrtakts utombordsmotorer är mer bränsleeffektiv än tvåtakts motorer. Också, tvåtaktsmotorer behöver en bensin-oljeblandning som kan lägga till kostnaden för att driva dem.
6

Betrakta topphastighet vid vilken du vill använda din båt. Två-takts motorer är oftast snabbare än fyrtakts motorer, men detta varierar beroende på vilken modell av två-eller fyrtakts utombordare du väljer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104381.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.