Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning Small Utombordsmotorer

Gör lite felsökning på din lilla utombordsmotor innan båtsäsongen börjar. Vanligtvis, eventuella problem som kan uppstå med din utombordare är ganska enkelt att diagnostisera, oavsett om det är ett problem med en korroderad tändstift eller bränsleledningen församling. Innan du ringer på en marin mekaniker, finns det några felsökning du kan köra igenom på egen hand. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
Compression testfigur
Visa fler instruktioner
1

Kolla den squeezable gummi glödlampa bränsle primer för några tecken på hårdhet. Om du känner motstånd, kan otillräcklig bränsle når motorn och bränslet linjemontering kan behöva bytas ut. Se till att det finns tillräckligt med bränsle i tanken. Inspektera kontakterna bränsleledningarna för eventuella hål eller sprickor och se till att de är ordentligt anslutna till motorn och bränsletanken.
2

Inspektera tändstiftet för någon oljig återstod. Rengör dem med en sandbläster. Om tändstiften är grå till färgen, är det oftast ett tecken på att de är bra. Byt ut dem om det behövs. Addera 3

Squirt en liten mängd bränsle och olja blandning av en plast pumpflaska direkt in i förgasaren luftintag. Gör detta om motorn inte startar efter pumpa lampan bränsle primern och motorn har suttit utan att köra under en längre tidsperiod. Några sprutar borde göra. Dra i startsnöret omedelbart efter spruta in bränslet i förgasaren intaget.
4

bort kåpan från motorn för att kontrollera eventuella oljerester på insidan av omslaget. Om du märker olja splatter, kan detta tyda på att ringarna är slitna.
5

Inspektera packningen, eller sigill, som sitter mellan bränslepumpen och power-head. Kontrollera att inga sprickor. Byt ut packningen vid behov. En sprucken packning skulle kunna skapa ett vakuum läcka i systemet och bränslepumpen primern kommer inte att fungera korrekt. Packningen är normalt ca 1/8-tums tjock.
6

Stäng av motorn och kontrollera att bränsle läcker från bränslepumpen. Ta bort pumpen skruvar och pressa lampan gummi primer för att se om några gasläckor från det lilla vakuum hålet på baksidan av pumpen. Om du märker bränsleläckage, kan membranet behöver bytas.
7

Inspektera plastlocket bränslepump för skador eller sprickor. En sprucken bränslepump lock kan äventyra vakuum när priming gummit flödarknappen.
8

Ta bort tändstiftet och montera mätaren kompression test för att se till att det finns tillräckligt med kompression i motorn. Värdet ska vara cirka 90 PSI men inte lägre än 60 PSI. Har en kvalificerad marin mekaniker undersöka närmare för dig om värdet är utanför detta område.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103950.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.