Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Fördelar med dubbla utombordare

Båtar av många former och storlekar, från små lanseringar till fiskebåtar till flatbottnade punts, använd utombordsmotorer för framdrivning. En utombordsmotor har motorn monterad i samma enhet som propellern, undvika den mekaniska komplexiteten i en drivaxel som löper från en inombordsmotor till propellern. Det är vanligt att se två, medelstora utombordsmotorer monteras i stället för en enda stor. Detta arrangemang ger ett antal fördelar. Säkerhet

ha två motorer kan fungera som en försäkring, ska en av motorerna misslyckas, kan den andra ta båten hem. Tyvärr, om de två motorerna är tvillingar utformade att arbeta tillsammans, är prop på varje för stor för en motor för att arbeta effektivt ensam. I denna situation, kan den andra motorn tar faktiskt båten hem, men endast med gasreglaget knappt öppna och flytta båten vid 5 till 7 knop. Ett alternativ är att ha en andra liten motor som endast tjänar som en backup och kan justeras för att möjliggöra full gas användning.
Hastighet

Lägga till en andra motor kommer allmänhet (men inte allmänt) resulterar i en hastighetsökning. Den exakta uppsving beror på hur mycket ström motorn ger i förhållande till viktökning åläggs på båten. Förändringen i hastighet kan vara allt från en vinst på 30 procent till en förlust på 5 procent, beroende på det förhållandet.
Ström

En twin motor har en klar fördel i makt över en enda utombordare. Lämnar båten och lasten oförändrat, med en dual-utombordare inställning fördelar belastningen över fler propellerbladen. Eftersom dessa blad har en maximal belastning som de kan skjuta, lägga bladen lägger tryckkraft. Dual-motorbåtar hanterar också förändringar i belastningen från tomt till fullt med mindre övervarvning än en enda motorbåt skulle uppleva.
Fuel Economy

användning av två mindre motorer istället för en stor en är osannolikt att spara mycket bränsle, med rätt motor-skrov kombination, dock kan en dual-motorbåt få likvärdig bränsleekonomi till ett enda motormodell. Detta innebär att de övriga fördelarna med en dubbel motor kan vägas utan överväger en stor ökning av bränsleförbrukningen.
Manövrerbarhet och hyvling

Dubbla utombordare kan ge extra manövrerbarhet i trånga utrymmen, om varje motor kan strypas separat från kontrollerna. De kan också få båten skrovet ur vattnet snabbare eftersom det accelererar. Detta kallas "hyvling." Eftersom hyvling är det bästa färdsättet för att spara bränsle, är detta också en bränsleekonomi fördel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104128.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.