Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar ett trimplan

Om du tittar på varje sida av utombordsmotorn på de flesta båtar hittar du en platt bit metall rektangel ansluten till båten med en svängbar metallhållare. Dessa är trimplanen. Trimplan hjälpa en båt operatör styra båtens trim vinkel genom att nödvändiga stigning justeringar - oftast krävs när båten är i rörelse under en hastighetsökning eller när vikten förskjutning av passagerarna på båten ändrar. Dessa praktiska poster bort stammen från båt operatörer så att de inte behöver arbeta så hårt för att hålla båten på kurs under sådana förhållanden. Saker du behöver
linjal eller måttband
Trimplan med skruvar
Märkpenna
Borr med bitar
Marine grade tätningsmedel eller lim
stjärnskruvmejsel kommenterar: Mineral sprit och tvättlapp , om det behövs
Visa fler instruktioner
1

Gå till baksidan av båten och hitta det område som ligger långt borta från centrum av kärlet. Detta kommer sannolikt att vara 2 inches på varje sida av utombordsmotorn som är fäst på baksidan av båten. Detta kommer att vara en plats för dina trimplan.
2

Håll en av trimplanen på utsidan, nedre delen av akterspegeln, 1/8 tum till 1/4 tum ovanför botten båt. Markera borrhålen för din trimplan med en märkpenna. Håll den andra trimplan samma avstånd från centrum (minst 2 inches från centrum), och markera dessa borrhål samt.
3

Borra hål du markerade minst 1 tum ned in i akterspegeln. Bredden på behövs borren kommer att bero på storleken på skruven du planerar att använda för dina trimplan.
4

Pressa en liten mängd av marint tätningsmedel eller lim i hålen du borrade. Använd även en del av tätningsmedlet eller lim på baksidan av din trimplanens konsol.
5

Placera trimplan försiktigt på båten så skruvhålen matcha upp. Infoga och försiktigt dra åt skruvarna på plats. Dra åt skruvarna jämnt för hand för att undvika att skada de skruvar eller flikar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104164.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.