Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar bort korrosion från Utombordsmotorer

Många små vattenskotrar drivs av utombordsmotorer. Dessa motorer är fristående enheter som innehåller en motor, växellåda och propeller, utformad för att fästas på fordonets utsida. Utombordsmotorer, särskilt de som används i saltvatten, är utsatta för korrosion. När vattnet kryper in skarvar och metallvaror, blir motorn skadad. Behandla och avlägsna korrosion är en ganska enkel process, om den är fångad i ett tidigt skede. Saker du behöver
Skyddshandskar
Skyddsglasögon
kemisk korrosion lösning
Vinäger
citronsaft
tvätt soda
Vatten handdukar
Papper
Batteriladdare
Korrosionsinhibitor
Utombordsmotor måla
Visa fler instruktioner
Behandla Korrosion Kemiskt
1

Samla dina korrosion remover, skyddsglasögon och handskar. Arbeta i ett väl ventilerat men begränsat område för att begränsa föroreningar orsakade av rost ta bort produkter.
2

Kontrollera motorn för yt-och invändig korrosion. Korroderade områden ofta finns nära kantstötta eller repiga paint. Leta efter en pulverformig, rödbrun material på metallytorna hos motorn. Vissa korrosion visas som pock märken av brunt eller rött. Om det behövs, ta bort kolvar och andra viktiga delar för att behandla korrosion. Applicera remover enligt tillverkarens rekommendationer. Vissa tillverkare kräver användning av vatten för att skölja bort remover.
3

Skölj motorn och låt den torka ordentligt. När rostborttagningsmedel har rengjorts, skölj motorn väl för att säkerställa att kemikalier har tagits bort från alla delar. Installera inte om de inre delarna av motorn tills de har torkat helt.
Hemlagad Rust Removers
4

Förbered ditt arbetsområde. Samla dina säkerhet leveranser, tillsammans med vinäger, citron, tvätt soda, vatten och batteriladdaren. Har hushållspapper eller trasor tillgängliga. Arbeta i ett väl ventilerat utrymme.
5

Applicera en blandning av två delar vinäger och en del citronsaft pappershanddukar tills de är mättade. Vila de mättade pappershanddukar mot de drabbade områdena. Återkom varje 10 minuter eller så, gnugga korroderade områden för att se om korrosionen har tillräckligt mjukt för borttagning. De korrosion ska polera bort med måttlig ansträngning.
6

Applicera 1 msk. salt till en halv citron. Använda citron som en skrubber, polera korroderade områden tills korrosion lossnar och kan sköljas bort.
7

Gör ett bad av en del tvätt soda till 10 delar vatten. Denna behandling fungerar bäst på stora områden av korrosion, och särskilt envisa korrosion fläckar. Sänk motorn in i badet. Koppla in en låg spänning batteriladdare, såsom en som används för en ridning gräsklippare, och ställa den till sin lägsta kapacitet. Placera kontakten i vatten i 10 sekunderssteg, tills korrosion flingor bort.
Förebyggande behandling
8

Skölj din motor med färskt vatten efter varje användning och när de ställer båten och motorn bort i lagring. Detta kommer att bidra till att undanröja eventuella saltavlagringar. Kontrollera din motor för eventuella sprickor eller skadade delar som kan orsaka att vatten tränger in och skapa ytterligare skador.
9

Applicera rikligt med rostskyddsmedel och skyddande fett. Detta steg utförs bäst strax före användning på vattnet och innan förvaring, och hjälper till att skydda delarna från skador och vattenläckage.
10

Ansök färsk färg till en korrosions-fri motor för att skydda den från vidare korrosion. Använd en produkt som marknadsförs speciellt för utombordsmotorer.
11

Kontrollera din avtappningspluggen, som håller vattnet från att komma in i motorrummet.
12

Ansök imma olja till din förgasare under perioder av icke-bruk. Detta kommer att upprätthålla livet på din utombordsmotor, och hjälpa till att skydda de känsliga inre delar från frätskador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104166.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.