Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Typer av marina packboxar

En marin packbox är en mekanisk tätning som tillåter en axel att passera genom skrovet på en båt medan du fortfarande håller skrovet relativt vattentätt. Dessa tätningar används runt den utgående axeln hos en motor, som matar ström från en inombordsmotor till en propeller under vattenlinjen. De används också för att täta axeln av ett roder där den passerar under vattnet. Flera variationer av packboxen existera och använda olika metoder för att skapa en vattentät tätning. Flax Fyllning
p Detta är den ursprungliga tätningsmaterial, och tekniken är väl över ett sekel gammal. Lin vävs samman och impregneras med vax eller fett. Axeln rider på munkar av denna fiber, och packboxen håller bitarna på plats med en spännring och en gängad lås-ring. Den är utformad för att droppa flera droppar vatten per minut, medan axeln snurrar, som verkar för att kyla och smörja systemet. Tätningen kräver regelbundna spänningsjusteringar att hålla prestandan konsekvent. Denna fiber har en begränsad livslängd och kan bli hårt och sprött med tiden, vilket kan göra mål axeln och orsaka skador om materialet inte ersättas regelbundet.
Syntetisk fyllning

Samma arrangemang som beskrivits ovan kan vara fyllda med nyare material. Låset-ringen och spännring avlägsnas, och munkar av lin ersätts med bitar av en vävd syntetisk fiber. En sådan fiber är PTFE. Det är en Teflon fiber som är självsmörjande och lovar goda nötningsegenskaper. PTFE kombineras ibland med grafit fibrer, vilket kan bidra till att minska friktionen. En annan fiber är Gore GFO. Dess beslutsfattare hävdar att det aldrig kommer att bli spröd och lovar lång livslängd och minskat slitage på axeln. Syntetiska material kommer fortfarande att kräva packboxen justeras, men mindre ofta än lin, och kommer att droppa några droppar vatten per minut medan du kör.
Dripless Seal Systems

Dessa system har samma syfte som de som beskrivits ovan, men göra det på ett annat sätt. De kräver ingen ompackning med lin eller syntetiska fibrer. Istället axeln rider inuti en krage som innehåller en fast kol fläns förladdad mot en snurrande rostfritt stål träffyta. Den förspänning spänning gör de två ytorna för att bibehålla en positiv tätning som behöver några periodiska justeringar. Detta är känt som en positiv ansiktstätning. Dessa system är dyrare än de traditionella packboxar beskrivits ovan, men de erbjuder användaren en droppfri och service-free upplevelse. Om mekanismen misslyckas, kan det dock vara svårare att reparera på vattnet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103643.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.