Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur fyller små hål i en glasfiber båt med gelcoat

Gelcoat används för att skapa en blank yta på glasfiber ytan av ett båtskrov. Gelcoat består av en bas och en härdare som kräver blandning innan den kan tillämpas på glasfiber. Den gelcoat kan användas för polering och för att fylla i små hål. Alltid ren och sand glasfiber ytan innan gelcoat. Om inte, gelcoaten kommer inte korrekt binda till glasfiber. Vax gelcoaten yta för en mer glänsande glans. Saker du behöver
5-liters hink
Vatten Diskmedel
Sponge
Skyddsglasögon
Aceton
Rena trasor
Course sandpapper
Fine sandpapper
Gelcoat
Electric drill
Mixing fastsättning
Gelcoat spruta pistol
båtvax
Visa fler instruktioner
1

Rengör ytan av glasfiber med en blandning av rent vatten och diskmedel. Använd en svamp för att torka av glasfiber ytan runt de små hålen.
2

Applicera aceton med en ren trasa till glasfiber ytan och runt de små hålen. När aceton börjar att avdunsta, torka av glasfiber med en trasa tills den är ren. Under glasfiber och de små hålen med ett grovt sandpapper Addera 3

Sand. Se till att varje litet hål slipas grundligt. Gå över slipade området med en fin-slippapper tills glasfiber yta och de små hålen är jämna. Torka av överskottet sand grus med en ren trasa.
4

Öppna locket på gelcoat behållaren. Säkra en blandning fastsättning på en borrmaskin. Blanda gelcoat och härdare noga. Fyll en spruta gelcoat pistol med blandningen.
5

Spray ett tjockt lager av gelcoat över glasfiber och de små hålen. Applicera gelcoaten jämnt på glasfiber yta för att förhindra den från att köras. När gelcoaten börjar bli klibbig, tillämpa annat jämnt lager gelcoat och vänta tills den är helt torr. Den gelcoat härdar när den torkas.
6

Inspektera området runt de små hålen. Applicera fler lager av gelcoat som är nödvändiga för att täcka de små hålen. Vänta ungefär en timme för gelcoat att helt härda och torka. Sand den härdade gelcoaten med ett fint slippapper tills hela ytan är slät. Torka bort överflödigt sand grus med en ren trasa.
7

Ansök båt vax på ytan av gelcoat med en ren trasa, med små cirkulära rörelser med handen. När vaxet börjar dis över, polera bort vaxet med en ren trasa. Fortsätt vaxning över gelcoaten tills den är blank och glansig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104435.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.