Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Skillnaden mellan en River Boat & ett hav båt

Traditionella flodbåtar och båtar havet var mycket lika för en tid. Det var framgången med flodbåt och dess ångdrivna motor som visade vägen för moderna havet fartyg. Segelfartyg
I århundraden, skulle du ha använt ett segelfartyg för transport av gods.

Under lång tid var sjögående fartyg byggda med nätverk av rundhult, rep och segel för att bära last. Vindarna förde dem mot sin destination, medan noggranna beräkningar navigerade sina resor. Mot slutet av 19-talet, erövrade ångmaskiner nästan havet fartyg. Genom andra världskriget, var segelfartygen kommersiellt utdöda.
Flodbåtar
Ångmaskiner och hjul paddla hade sin start och gjorde sin berömmelse på floder.

River vatten, i motsats till haven och oceanerna, är relativt säkra. Inte många segel placerades på flodbåtar eftersom inre vindar bryts av mark funktioner, vilket inte var bra för segel-bruk, men tolereras för paddling med åror. Det är därför under ökningen av ångmaskinen, utnyttjade flodbåtar skovelhjulet för att exekvera framdrivning.
Transition
Dreadnought-liknande slagskepp används ånga under deras tider av krig.

För ett tag in i 1830-talet, flodbåtar och vissa fartyg havet var väldigt lika - drivs med ångmaskiner och hjul paddla. Men på grund av gigantiska vågor, blev med skovelhjul ineffektiv för seafaring.The år 1836 inledde skruven framdrivning-konstruktion (propellrar) för användning för att stöta havet fartyg. Återigen blev de två båttyper urskiljbara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103703.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.