Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man fixar en Spun Propeller

En spunnen propeller innebär att prop hubben har snurrat i propellern. När navet snurrar inne i propellern, kommer propellern snurrar fritt och inte tillsammans med navet. En hubb kan snurra inne i en prop på grund av skada på navet, skador på inre diameter av propellern eller felaktig propeller installation. Fastställande av en spunnen propeller kommer att kräva hjälp av en båt propeller verkstad att trycka på gamla navet av propellern och den nya navet i propellern. Saker du behöver
Permanenta Tänger markör
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket uppsättning
Gummiklubba
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Inspektera propellern först avgöra om navet har snurrat i propellern. Markera framsidan av propellern och propellernavet direkt över från varandra med en permanent markör. Kör propellern i ca två minuter och sedan stänga den. Inspektera de båda varumärkena att se om de fortfarande är uppradade mittemot varandra. Om inte, då navet roteras inuti propellern.
2

Dra konen från framsidan av propellern, med hjälp av en tång. Räta och avlägsna sprinten från låsmuttern som håller fast propellern på propelleraxeln. Placera sprinten i ett säkert område.
3

Lossa och ta bort låsmuttern från propelleraxeln genom att vrida den moturs med en ratchet, förlängning och en socket. Dra brickan off, tillsammans med låsmuttern, och placera dem båda i ett säkert område.
4

Dra propellern rakt av från axeln. Om propellern är svår att ta bort, använd en gummiklubba för att knacka på baksidan av propellern tills den glider av axeln.
5

Ta propeller till en båt propeller verkstad eller en båt verkstad och har den gamla navet pressas ut av propellern. Har butiken trycka ett nytt nav i propellern. Butiken kommer även inspektera insidan av propellern för skador.
6

Montera propellern med bricka, låsmutter och sprinten. Dra åt låsmuttern ner till 15-17 fot-pounds med en momentnyckel och en socket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104638.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.