Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ändrar Gear båtmotor Lube

Byt växellådsolja i din utombordsmotor nedre enheten i slutet av varje säsong som en del av vinterförvaring processen. Om du gör det kommer att ta bort eventuellt vatten som kan ha infiltrerat växelhuset, och hjälpa till att avslöja potentiella problem med din motor. Det är en rörig jobb och oljan har samma konsistens som melass, vilket innebär det kommer att ta en lång tid att tömmas helt. Om du inte har en pump för att fylla fallet, köpa en tub växellådsolja som kommer med ett speciellt munstycke. Saker du behöver
Växellådsolja
Skruvmejsel
ren trasa
Bucket
Visa fler instruktioner
1

Skjut hink under skedda och justera vinkeln på den undre enheten så att den är så nära vertikalt som möjligt.
2

Lokalisera de två skruvarna i den undre enheten, oftast på styrbordssidan. Använd en skruvmejsel för att försiktigt ta bort den övre vent skruv och bricka, sedan den nedre skruv och bricka för att börja tömma den undre enheten. Vissa skruvar är magnetiserade att attrahera metallspån, ett tecken på att din växlarna slipning överdrivet.
3

Torka upp olja från skedda efter fallet har runnit.

4

Sätt i munstycket av röret av olja in i den nedre dräneringshålet och pressa olja i motorn. Om din nedre enheten tar mer än en flaska olja, placera ditt finger över dräneringshålet när du byter rör. Fortsätt att fylla tills oljan börjar komma ut ur lufthålet ovan.
5

Rengör skruvar och brickor med en trasa och skruva ventilationspluggen på plats. Snabbt bort röret av olja från dräneringshålet och tillbaka pluggen bottenavlopp, minimera mängden olja som läcker ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104117.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.