Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar ett 12 Volt DC-adapter i en båt

Installera en 12 volts adapter i en båt består av i grunden samma process som att installera något annat båtliv tillbehöret. Grundläggande elektriska verktyg och färdigheter som behövs, och några försiktighetsåtgärder skall iakttas för att förhindra att adaptern från att bli en brandfara. Kännedom gruppcentralen och dess plats kommer att vara till hjälp. Helgen hantlangare kan installera adaptern i ungefär en timme. Som med sådan anläggning, frestelsen att köpa billigare bil tråd och delar måste undvikas. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Marine elektrisk tråd
Elektriker tång
Elektrisk flatstiftet kit
skruvmejsel kit
Visa fler instruktioner
1 < p> Välj en torr plats för DC-adaptern. Sätt på skyddsglasögon. Installera adaptern fästet med de medföljande skruvarna med skruvmejseln kit.
2

Använd flatstift för alla anslutningar. Placera ett svart nummer 14 marina tråd från den negativa terminalen på adaptern till en ledig terminal på den huvudsakliga marken strip eller den negativa polen på batteriet, som en bra källa till marken är nödvändig för korrekt funktion.

3

Välj en ledig 30 amp uttag på gruppcentralen för användning med tändningen eller - beroende på typ av operation önskas. Placera en röd nummer 14 marina kabeln från den positiva terminalen på adaptern till den lediga 30 amp säkring valt terminal
4

Vrid på tändningen och leta efter ljuset på adaptern för att komma på. - - om det kopplas till en kontakt som styrs av tändningslåset - och avstängd när det är avstängd. Leta efter ljuset på adaptern vara ständigt på, om det kopplas till en terminal som inte kontrolleras av tändningslåset.
5

Kontrollera alla anslutningar och testa driften av adaptern.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103893.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.