Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hemlagad Trailer Dolly

Flytta din båt, husbil eller nyttofordonstrailer runt själv kan vara en slitsam jobb. Lyfta och bära hela tungan vikten för släpvagnen medan du trycker den på plats allvarligt begränsar hur långt du kommer att kunna flytta den. En hemmagjord trailer dolly lyfter tungan och bär vikten på hjulen så allt du behöver göra är att dra en släpvagn till din valda plats. Vad du behöver

att göra din egen hemgjorda trailer dolly behöver du ett par fötter av stålrör. En bra storlek, om du använder runt rör, är ca 1,25 inches i diameter. Om du använder fyrkantsrör det bör vara cirka 1,5 inches kvadrat. En väggtjocklek av 1/8 tum är tillräcklig för antingen runda eller fyrkantiga rör. Du behöver också en bit av 5/8-tums rund lager för axeln, två hjul och däck, en dragkrok boll och en kort bit av en-tums runda lager eller rör för handtaget.

Göra en Tow Dolly

börja med att göra handtagsarrangemanget. Skär två stycken av det runda eller fyrkantiga rör. Gör ett cirka fem meter lång och en cirka två meter lång. Svetsa dem tillsammans i en "T"-form, med den korta biten är tvärbalken. Center och svetsa en-tums rör eller runda lager till den andra änden av den fem-fot bit för ett handtag. Detta är ett bra tillfälle att även svetsa 5/8 "runda lager axel till två fot långa ribban. Gör axeln tillräckligt länge för att låta hjulet för att passa med en platt bricka på båda sidor av hjulet och borra ett hål genom varje ände av axeln för en saxpinne. Montera hjulen på axeln.

Nästa, mäta avståndet från släpvagnens kopplingen till marken när släpvagnen är utanför bilen och sitter på sin jack. Denna mätning , minus längden på DRAGKROK är längden på stolpen för din trailer dolly. Exempelvis om din släpvagn tungan till jord mätning är 20 inches och din DRAGKROK är tre inches längden av slangen för upprätt 17 inches . Svetsa skumt bollen till toppen av stolpen.

Svetsning upprätt på plats är lättast med en hjälpare. Med axeln centrerad under trailern tungan har din hjälpare hålla handtaget på en bogsering vinkel medan du please upprätt i position mellan skumt koppel och dolly ribban /axel. Jacking trailern högre först gör saken lättare. Sätt skumt bollen i koppel och häftsvets upprätt på plats efter att se till att det är rakt upp och ner. Efter slutliga svetsningen av stolpen och en paint jobb, är din hemgjorda trailer bogsera dolly komplett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103564.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.