Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur frigöra rostiga bultar i en utombordsmotor

Ta bort bultarna från en utombordsmotor innan du byter huvuden eller packningar huvud, som arbetar med cylindrar och kolvar, eller arbetar på motorblocket från insidan. När du har en rostig bult som sitter fast, är det viktigaste att göra för att hindra dig från att göra situationen värre - inte runt huvudet på bulten vrida på det, och inte bryter kolvens huvud. Saker du behöver
Penetrerande smörjmedel
Impact pistol
Grinder fackla
Blow eller värmepistol
kulhammare
Visa fler instruktioner
1 < p> släck bulten med penetrerande smörjmedel och låt det sitta i 20 minuter. Om kolven är på en vinkling, applicera smörjmedel från uppförsbacke sidan, vilket gör att smörjmedel för att sippra ned mellan bulten och motorns huvud. Smörj skruven igen, låt det sitta i 20 minuter, därefter smörja in den igen.
2

Använd en inverkan pistol med en lämplig storlek socket, börja med ett lågt vridmoment inställning och gradvis flytta upp till högre inställningarna vid behov.
3

Använd en slipmaskin för att rengöra huvudet på bulten när bulten är helt täckt med rost. Om du tömma huvudet, använd kvarnen för att ge bulten raka kanter. När dina kanter slipas ner kvadrat, använda en mindre nyckel eller hylsa över huvudet. Om du fortsätter att tömma huvudet, tillsätt mer smörjmedel och ta en annan strategi.
4

Värm huvudet på bulten, vilket kommer att förändra sammansättningen av rost och lossa den kemiska svetsen. Var noga med att inte fånga motorblocket i brand om du har använt en brännbar penetrerande smörjmedel. Vid behov, torka bulten med en trasa och låt smörjmedlet avdunsta innan du värmer huvudet.
5

Vispa bulten med en hammare som en sista utväg. Var extra försiktig, eftersom detta kan bryta av huvudet eller sätta en spricka i motorblocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104459.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.