Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en Autohelm ST7000

The Autohelm ST7000, eller autopilot, är en av de mest hårt arbetande och viktiga delar av utrustning på en båt brygga. För att välja automatisk styrning, är allt som krävs för att stabilisera båten och tryck "Auto". Det finns mer att segla än detta, naturligtvis, och Autohelm ST7000 har många fler funktioner som beskrivs i bruksanvisningen. Dokumentet innehåller också en checklista för felsökning. Problem kan innehålla oönskade magnetisk påverkan, LCD-displayer och korrosion på kabelskorna. Saker du behöver
silikonsmörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om någon magnetisk påverkan har införts nära enhetens fluxgatekompassen om autopiloten fungerar korrekt men det finns otillfredsställande styrbeteende. Magnetisk påverkan kan innehålla ankare, kedjor, verktyg och radioutrustning. Kontrollera att alla säkringar är intakta och brytare korrekt inställd. Byt säkringar och återställning brytare som behövs. Kontrollera att alla skruvar och anslutningar på enheten är säkra och fria från korrosion.
2

Inspektera rodret koppling referensomvandlare om fartyget tenderar att vandra. Se till att kopplingen är säkert med någon fri lek.
3

Koppla huvudströmbrytaren till autopiloten om mekanisk transmission ställdon misslyckas att lösgöra när "Standby" är valt. Den drivenhet T7000 är konstruerad för att lösgöra när strömmen är frånkopplad. Detta lämnar styrsystemet gratis för manuell styrning. I en nödsituation kan ställdonskopplingen åsidosättas genom att vrida på ratten hårt.
4

Justera LCD display-styrenheten om det är svårt att läsa på skärmen. Tryck "Display" och "Spår" på samma gång. Tryck på upp /ned-pilarna för att öka eller minska kontrasten. Fortsätt att justera tills önskad kontrast är uppnådd. Tryck "Display" och "Spår" tillsammans för att spara den valda kontrastnivån. Öka kontrasten är bäst för enheter som ses underifrån. Minska kontrasten för bästa visning från ovan.
5

Kontrollera att alla sammankopplade kabelskorna är säkra och fria från korrosion. Se till att den externa vattentäta uttag är ordentligt täckta när de inte används. Spraya uttagen med en silikon smörjmedel för att skydda dem från korrosion.
6

Kontrollera att rodervinkeln och rubrik visas på styrenheten är korrekt om autopiloten slås på men inte fungerar korrekt.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104162.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.