Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du växlar mellan 12 volts batterier

Stora båtar tenderar att kräva två olika typer av batterier, djup cykel och start. Medan båda typerna kan användas i tillämpningar den inte är konstruerad för, sin livstid avsevärt kan förlängas om de isoleras och används endast för avsedda ändamål. Detta möjliggörs genom att installera ett batteri switch, som isolerar varje batteri för lämpligt program men kan också ladda dem tillsammans från en enda generator. Saker du behöver
Batteribrytare
skiftnyckeln
batterikablarna
Silver core löda
lödning pistol
Philips skruvmejsel
Wire VECKARE Sida 2 3/8-tums ringterminaler Sida 2 switch inlägget ringkabelskor
Visa fler instruktioner
Install Battery Switch
1

Placera batterierna enligt sina respektive innehavare. Dessa är oftast bredvid varandra och har ett bungee rep eller rem för att hålla dem på plats.
2

Installera 3/8-tums ringkabelskor på varje ände av varje batteri kabel och lämplig diameter ringen för övergången inläggen på de andra ändarna med hjälp av en tråd VECKARE. Detta kommer att göra anslutningarna lättare.
3

Anslut den positiva polen på djupurladdningsbatteri till "2" anslutningen på batteriet switch med en röd batterikabeln. Dra åt anslutande inlägg muttrarna på brytaren och säkra anslutningen till batteriet inlägget.
4

Anslut den positiva polen på startbatteri till "1"-anslutningen på batteriet switch med en röd batterikabel . Dra åt anslutande inlägg muttrarna på brytaren och säkra anslutningen till batteriet inlägget.
5

Anslut inlägg på strömbrytaren som läser "feed" eller "vanligt" till batteriet inlägget på tändningslåset med ett lod pistol och silver core löda.
6

Anslut jordning kablarna till batteriets negativa inlägg och kontrollera att alla kablar är ordentligt åtdragna till sina poster. Montera omkopplaren på instrumentbrädan med medföljande skruvarna. Borra ett nytt hål om man inte är tillgänglig.
Byta Batterier
7

Ställ batteribrytaren till "1" när motorn inte är igång. Slå på båten och rev motorn några gånger för att ladda batteriet lite.
8

Vrid batteriet omkopplaren till "Både" för att ladda båda batterierna när motorn är igång.

9

Stäng av motorn och byta batteriet omkopplaren till "2." Detta kommer att driva dina tillbehör från djupurladdningsbatteri och lämna start batteriet laddat när du vill starta motorn igen.
10

Vrid batteriet omkopplaren till "Off" när du är klar med motor och tillbehör för dagen. Detta kommer att säkerställa att ingen makt oavsiktligt dras från antingen batteriet över natten och du har ett nytt batteri för nästa gång du vill använda din båt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103943.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.