Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Traditionella Segelbåtar som kryssning Nilen

I Egyptens forntida historia, har Nilen varit en källa till liv och välstånd. Gamla egyptierna använde segelfartyg av flera sorter för att ta sig upp och ner längs Nilen transporterar gods, arméer, skatt och byggmaterial. Dessa segelfartyg spelat en central roll i skapandet och upprätthållandet av den forntida egyptiska imperiet, och idag ger en inblick i den världen. Den Felucca

överlevande traditionella segelbåtar användes av de forntida egyptierna är felucca. En Feluck är en enkel, lågt hängande båt med träbänkar monterade över dess skrov och en mast set mot framsidan. Kuddar är normalt placerade runt kanten av skrovet och en tabell sätts i centrum för måltider eller diskussioner. Den Feluck är den vanligaste typen av båt ses på Nilen och har sedan dess första användning under Egyptens Gamla riket. De höga master begränsa transporterna av Feluccas i moderna Egypten, eftersom de inte kan passera under broar. Feluccas finns i alla egyptiska städer fronting Nilen, och rider erbjuds vid kaj i Kairo, Luxor och Assuan.
Origins
i Felucca

arkeologiska bevis för byggandet av träbåtar har hittats från Gamla kungariket och som går så långt tillbaka som 3200 f.Kr. Egyptierna byggde många typer av båtar, från begravnings till vass flotte, men Feluck och dess föregångare blev arbetshästar av Nilen. Under dagtid, Egypten förmåner från en stark vind blåser söderut vid Medelhavet. Egyptierna använde denna vind för att segla uppströms på morgonen, och när vinden hade lagt sig på kvällen, skulle de glida tillbaka nedströms med det naturliga flödet av floden. På detta sätt tunga material, personal, proviant och annan last flyttades. Den antika Feluck kan ha varit inspirationen för den arabiska dhow, fortfarande finns i hela Mellanöstern.
Platser längs Nilen

Nästan alla forntida Egyptens viktiga städer är på eller väldigt nära till Nilen. Den Feluck var nyckeln till att hålla ihop och leverera en sådan utbredd och flod-beroende rike. Genom felucca, kan en forntida egyptisk nå Alexandria, Memphis, Giza, Sakkara, Kairo och Heliopolis i Nedre Egypten, och Abydos, Thebe, Edfu, Dier-el-Medina och Valley of the Kings i Övre Egypten. Idag är denna rörelse begränsas något av de broar som korsar Nilen i större städer, och Feluck trafiken är störst kring de stora moderna städerna Kairo, Assuan och Luxor. Addera Nilen Felucca Rides

Flera egyptiska researrangörer erbjuder traditionella felucca turer på floden Nilen. Turerna går från 2-3 timmar i längd och ta dig från ditt hotell i Assuan, Luxor och Kairo med luftkonditionerade bil till båten, sedan nedför floden och förbi flera platser i området som ger ett nytt perspektiv, och i vissa fall , en lunch och dryck. Du kommer även att tillåtas att gå iland för en närmare titt på stödberättigade områden. Priserna är runt $ 50 per person och med januari 2011.
Nilen Felucca Cruises

Flera dagars Nilen Felucca Boat tours är ett annat sätt att uppleva de gamla sätten av egyptiska livet. Vissa operatörer erbjuder privata skräddarsydda turer upp och ner längs floden, efter, för det mesta, längs vägen av större lyx hantverk. Felucca kryssningar tenderar att vara privata avgångar med anpassade resvägar, och detta ger sin egen uppsättning av fördelar, allt från den lilla och personliga storlek på farkosten till förmågan att gå iland och se platser när du vill, utan massorna som fartyg med stor kapacitet kommer att medföra. Kryssningar kör från Kairo till Assuan och passera eller stanna vid sådana attraktioner som Abu-Simbel, Valley of the Kings, Karnak templet och Philae. Priserna är på begäran och beroende på antalet passagerare, längden på resan och färdvägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104098.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.