Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar en antenn på masten på en segelbåt

Segelbåtar är ett effektivt sätt att resa. Beroendet av vinden snarare än bensin ger en nästan obegränsad drivkälla. För att korrekt utnyttja att vinden båten behöver massiva segel, en lång mast och hundratals meter av linjer eller rigg. Eftersom de flesta båtar behöver en antenn för att använda en radio, ger segelbåt lite plats att uttrycka det annat än på toppen av masten bort från ledningarna och segla. Även om inte en svår sak att installera, är avancerad planering krävs. Saker du behöver
Antenn
koaxialkabel
Skiftnyckel
75-fots tråd orm
Elektrisk tråd Sida 2 kvinnliga antenn kontakter
Visa fler instruktioner

1

schema att göra antenninstallation när båten är på service och måste ha masten dras. Vanligtvis varje år eller två eller när botten behöver målas. Mät längden av masten, lägg sedan till två meter. Denna mätning är mängden koaxialkabel du behöver.
2

Run tråd orm upp i masten och dra den dit du vill att kabeln ska köras. När ormen är på plats, fäst koaxialkabel till slutet genom att vika in den i ormen kroken och linda med eltejp.
3

Dra tråden men masten och tejpa fast den på plats på varje ände för att undvika att den dras igenom. Fäst antennen beslag till varje ände. Det finns många olika fastsättningsmetoder så följ anvisningarna på vilket som kontakt du väljer.
4

flesta master har antenn fästpunkter på plats. Placera antennen i hålet, och tråd på antennens monteringsbulten. Dra den med skiftnyckeln. Fäst kabeln med kontakten i botten av antennen genom att trä den på medurs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104037.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.