Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Optimax Insprutare Rengöring

Optimax motorer är populära utombordsmotorer monterade på motorbåtar. Dessa finns i två-takts liksom fyrtaktsmotor och även komma med en styrenhet, som är digital, som just styr processen med förbränningen av bränslet. Spridarna i motorn Tryck bränslet i förbränningskammaren vid höga tryck i form av en spray, detta orsakar en omedelbar och total bränsleförbrukningen, vilket ger mer kraft och minska kvarvarande föroreningar. Spridarna ska hållas i gott skick för att få ut maximalt ur motorn. Vikten av Injector Rengöring

Optimax insprutare rengöring utgör en viktig roll i underhållet av din utombordsmotor. Spridarna är de komponenter som används mest i motorn och därför måste hållas rena.

Ett igensatt injektor minskar flödet av bränsle till förbränningskammaren, och det kommer att resultera i hästkrafter minskar dramatiskt. Förlusten av hästkrafter kommer att minska den maximala hastigheten båten är annars kan uppnå. Den körsträcka per gallon bränsle kommer också få minskas, och en obevakad insprutare kan också orsaka att motorn misslyckas. Den optimala prestanda motorn kommer att bero på en ren uppsättning korrekt kalibrerade bränslespridare.
Igen varningssignaler
p Det finns olika symtom som kan användas för att berätta huruvida bränsleinsprutarna behöver rengöras eller inte. Om motorn har en smart mätare, och en "injektor fel" visas, finns det en möjlighet för igensättning. Ibland kan det vara de pluggar som har slitna och behöver bytas. Ersatt dessa pluggar efter 100 timmars användning för att undvika en möjlighet att allvarligt skada spridarna.

Leta efter reducerad hastighet kapacitet och en ökning av bränsleförbrukningen. Ibland när spridarna är igensatta, kommer tändstiftet foul också upp och har en beläggning av kol på tappen. Rengör spridarna gång varje båtsäsongen att förhindra detta kol uppbyggd.
Rengöring av bränslespridare

Optimax insprutare rengöring kan göras genom en bränsleinsprutning rengöring satsen. Rengöring av spridare är en komplex procedur och bör inte försöka med ett kit om man aldrig har gjort det förut.

Tekniker kan också rengöra spridare med ultraljud, doppa dem i vissa lösningar. Reningsprocessen kommer att spola ut alla de föroreningar som hindrar bränsleflödet.

Ett billigare alternativ är en pour-in städmetod. En särskilt sammansatta lösningen hälls i en tom bensintank före fyllning. Lösningen innehåller speciella rengöringsmedel och enzymer som kommer att rensa bränslespridare. Du kan behöva upprepa denna process ofta att göra ett adekvat jobb. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103425.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.