Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av 2002 115 hk Mercury utombordare

Mercury Marine är ett amerikanskt företag som tillverkar motorer. De gör främst utombordsmotorer för båtar. Den 2002 115 hästkrafter modell är en av de större marinmotorer. Service av motorn inte är ytterst svårt eftersom alla komponenter i motorn är ganska lätta att komma åt. Det bästa sättet att undvika att behöva felsöka motorn är genom att upprätthålla den regelbundet. Ge motorn en fullständig grundlig service innan du försöker att felsöka den. Många problem kan elimineras genom denna process. Instruktioner
1

Kontrollera olja och bränsle. Byt olja på motorn och sätta i en ny tank.
2

Kontrollera luft-och bränslefilter. Båda dessa filter kan bli igensatta med skräp över tid. Ta ut filtret och rengör det. Om filtret är i mycket dåligt skick eller trasig, så det bör nog bytas. Luftfiltret renar luften leds mot motorn och om luftflödet hindras då det kan lätt beröva motorn av dyrbara luft. Detsamma gäller för bränslefiltret, när det är igensatt motorn inte får en stadig ström av bränsle. Både luft och bränsle är avgörande för prestanda.
3

Kontrollera bränslepumpen. Bränslepumpen förser motorn med en ständig ström av bränsle. Mängden bränsle som levereras ändras beroende på kraven hos motorn. Om bränslepumpen inte fungerar då motorn inte kan få en stadig ström av bränsle. Detta kan resultera i att motorn skära av eller sporadisk prestanda. Tyvärr har de flesta problem med bränslepumpen resultatet i det att behöva bytas ut.
4

Kontrollera injektorn. Placera ett öra intill injektorn. Det ska klicka om den fungerar ordentligt. Om injektorn inte fungerar den kommer att behöva bytas ut. Detta är ett jobb för en mekaniker som det är mer komplext. Kontrollera alla ledningar, kablar och kontakter. Se till att alla ledningar på motorn är intakt och ingen av trådarna är sliten eller sitter löst. Kontrollera att alla anslutningar är täta. Undersök bränsleledningarna och leta efter hinder eller veck på linjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104305.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.