Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ändrar en vattenpump på en utombordsmotor

Vattenpumpen på din utombordsmotor trattar vatten till motorn för att kyla ner medan den är på. Ibland kommer sand och annat skräp komma in i din pump, speciellt när du kliver in i grunda vatten, vilket orsakar skador på dess plastram. När detta händer måste du byta pumpen. Processen är komplicerad, men genom att byta ut din pump snabbt du kan förhindra att din motor från överhettning. Instruktioner
1

Kontrollera din utombordare är avstängd, sedan bort skruvarna under den anti-kavitation plattan med hjälp av en skiftnyckel.
2

Demontera skruven som håller trim fliken till botten av den anti-cavitiation platta, precis ovanför propellern, med en skiftnyckel. Nästa, ta av trimplan. Lossa bulten under trimplan, vilket kommer att frigöra den nedre enheten från resten av motorn, så var beredd att ta emot det. Peka på toppen av den anti-cavitiation plattan för att frigöra enheten, om den inte glider ut på egen hand. Minns placering och position för varje komponent som du tar bort. Skjut av motorn och skift axlar.
3

Ta av plastskyddet över vattenpumpen genom att ta bort skruvarna som håller den på plats. Nästa, ta av pumphjulet från motoraxeln, och stålplåten och packningen pumphjulet vilade på. Dessa bör alla helt enkelt glida av axeln. Ta av stål skär som håller pumphjulet, samt O-ringen runt plastlocket. Ta ur nyckeln sätt ansluter axeln till pumphjulet.
4

Återmontera den nedre enheten med byte vattenpump kit, som innehåller en ny vattenpump, o-ring, stål cup och viktigt sätt, genom vända de steg som tidigare beskrivits. Tänk på att impellern måste installeras genom att rikta den lilla fördjupningen på impellern med stålplåt. Försök att sätta tvål på motoraxeln för att göra installationen av den nya impellern lättare. Smörj skruvarna med marint fett innan efterdragning dem. Motoraxeln bör också smörjas.
5

tillbaka den undre enheten när du är klar återmontering alla dess komponenter, genom att skjuta den tillbaka på motorn. Sätt tillbaka trimplan och bultar, som du kommer också fett. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103333.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.