Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Match en motor till en Marine Propeller

När du behöver för att matcha en motor med en marin propeller, kan du använda ett online-verktyg såsom Båt Propeller Selection Tool tillgänglig från Overton talet. Allt du behöver göra är att göra rätt val, under varje steg, för att få en lista över olika propellrar som kan användas med motorn i båten. Ett annat alternativ är att bestämma storleken på propellern för närvarande på båten och Wide Open Throttle (WOT) rpm intervall för motorn. Saker du behöver
Måttband
Papper
Pencil
Visa fler instruktioner
Propeller Selection Tool
1

Gå till Overton s Online Boat Propeller Selection Tool. (Se Resurser)
2

Välj "Out Drive" typ från rullgardinsmenyn och välj sedan "Prop Material." The prop materialet är sammansättningen av prop, såsom aluminium eller rostfritt stål. Klicka på "Gå till Steg 2" för att fortsätta.
3

Välj år, märke och modell av din motor med hjälp av rullgardinsmenyn uppmaningarna. Klicka på "Gå till Steg 3" för att fortsätta.
4

Visa listan av propellrar som Overton s har tillgängliga som matchar din båtmotor.
FInd Propeller Storlek och WOT

5

Mät diametern på prop som är närvarande på båten med ett måttband.
6

Undersök propellern närvarande på båten och leta efter två storlek siffror som har stämplat runt propelleraxeln. Du vill hitta tonhöjden för propellern vilket indikeras av det andra talet. Stigningen är mängden framåtrörelse i inches att propellern gör under varje helt varv eller revolution.
7

Bestäm Wide Open Throttle intervall rpm för din båtmotor. Denna information kan hittas i instruktionsboken. De vanliga intervall är 4.400 till 4.800 för en drevet 5.000 till 5.500 för en utombordare.
8

Skriv siffrorna du hittat för steg 1 till 3 på en bit papper.
9

Hitta en propeller i WOT för din båtmotor som matchar diameter och stigning på din nuvarande propeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103477.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.