Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter en båt Prop Seal

Ett säkert tecken på att din prop tätningen behöver bytas visar upp när du byter olja. Dessutom kan problem med prop tätningen vara bryggning om det finns en liten smörjmedel läcka under din outdrive efter båten har suttit i flera dagar. I prop har en tätning som hindrar vatten från att komma in i mekaniken. Om vatten har läckt in i oljan, kommer oljan ser mjölkig när du ändrar den. En enkel inspektion och byte av prop tätningen kan spara dig tusentals dollar i Outdrive ersättare. Du bör kunna ändra en prop försegla själv utan alltför stora svårigheter. Saker du behöver för 1-ft-långa 4-by-4
Prop skiftnyckel eller 1-1/16 hylsnyckel och platt skruvmejsel
Hammer
Prop sigill drivrutin

Visa fler instruktioner
1

Placera 4-gånger-4 mellan prop och outdrive att hålla propellern roterar. Använd en prop skiftnyckel, eller en 1-1/16 hylsnyckel för att lossa muttern i mitten av prop. Ta bort muttern och ställ den åt sidan. Använd den koniska, trubbiga änden av prop skiftnyckel, eller en platt skruvmejsel, för att lyfta flikarna ur låsbrickan under muttern. Ta bort fliken och bricka och ställ dem åt sidan.
2

Avlägsna prop från drivaxeln. Om prop har fastnat från korrosion, använd en hammare för att knacka loss den. Knacka försiktigt för att förhindra skador på prop.
3

bort tryckbrickan som sitter bakom prop. Var uppmärksam på riktningen på den drivkraft brickan så att du kan byta ut det i rätt riktning.
4

Inspektera yttre tätningen som sitter bakom tryckbrickan. Det kommer att finnas fett närvarande, men det bör inte vara drevets oljebehållare vikt olja. Om något men den klibbiga, pirog prop fett är närvarande, kan vatten läcka genom prop. Avlägsna förseglingen. Placera en ny packning på drivaxeln med en prop tätning föraren att få tätningen ordentligt under bäraren.
5

tillbaka tryckbrickan och skjut prop på plats på toppen av det. Sätt in brickan och låsfliken inuti prop. Tryck på flikarna i brickan med den bakre änden av prop skiftnyckel eller en skruvmejsel. Byt prop muttern och dra åt ordentligt med prop skiftnyckel eller en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104022.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.