Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du justerar en utombordsmotor vinkel för bästa prestanda

Utombordare motorer är motorer monterade på utsidan av aktern på skrovet. Samtliga utombordsmotorer har en justerbar trimvinkeln. Den trimvinkel är vinkeln hos motorn i vattnet. Den optimala trimvinkeln varierar beroende på motor, båt, villkor och hastighet. Det finns tre huvudsakliga trim vinklar. Neutral trim inträffar när motorn är parallell med aktern. Trimmad in uppstår när motorn är så nära aktern som möjligt. Trimmad inträffar ut när motorn befinner sig längst bort från båten. Instruktioner
1

Placera utombordaren i "trimmas" läge. Detta är den bästa positionen att börja med. Vissa utombordare kan ange ideala vinklar i instruktionsboken. Detta kan göras på manuella utombordare genom att lossa trimspak och trycka på toppen av motorn ut bort från båten. Resultatet är att propellern rör sig närmare båten. Dra åt trimspak när du är klar. På en effekt utombords justera trimspak till den yttersta i position, trim styrspak bestämmer vinkeln hos motorn. Trimma in motorn på hantverk som har en tung båge för att minska luftmotståndet.
2

Starta motorn och övervaka resultatet av båten. Lås gasreglaget in till en rimlig marschfart. Den bästa trimvinkel bör ha båten ridning nivå och majoriteten av skrovet på ytan.
3

Justera motorn från "trimmas" ställning utåt och se vad som händer med båtens prestanda. Går båten snabbare? Övervaka prestanda som trim trycks utåt. Notera varvtal och hastighet i förhållande till de olika vinklarna. Det finns ingen perfekt vinkel - det varierar alltid med båt. Sätt motorn in i en neutral trim där propellern är parallell med baksidan av båten. I ett jämnt viktat farkost detta borde vara en ganska snabb position och i en farkost med endast föraren, kommer det sannolikt att vara den snabbaste.
4

Stopp justering på "trimmad Out" när "Ventilation "inträffar. Ventilationen sker när propellerbladen inte alltid helt under vatten. Den idealiska positionen för de flesta båtar inträffar strax före ventilation eller när ökningen av trim ger högre varvtal och inte ökad hastighet. Trimma ut först när båten är Stern-tung.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104581.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.