Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Så monterar du ett givaren på en aluminium Sköld

Montering en givare på en aluminium akterspegeln är egentligen inte så mycket annorlunda från att montera en givare på en glasfiber eller trä akterspegeln. Hålen måste alla som ska borras på samma ställen. Den enda skillnaden är storleken på de flesta av hålen och den metod som används för tätning av akterspegeln. Huruvida akterspegeln är tillverkad av aluminium eller annat material, är aktermonterad givare installeras enkelt av de flesta båtägare. Saker du behöver
Borr satt
Skruvdragare
Tape
12-tums nivå
Marine silikon lim-och tätningsmassa
Skiftnyckel
Silikonspray
Liten skruvmejsel

Visa fler instruktioner
1

Infoga en borr i chucken på en skruvdragare. Dra åt chuck. Säkerställ att borrkronan är något större än maskinens skruvar som ingår i omvandlaren satsen. Avlägsna borret.
2

Tejpa givaren-monteringsmallen på akterspegeln, se till att det nedre hörnet närmast centrumlinjen av båten linje med hörnet där botten på akterspegeln möter botten av båten. Borra hål i väggfästet genom akterspegeln där på mallen. Addera 3

Placera botten av en 12-tums nivån vertikalt mellan montering skruvhål. Rita ett lod som sträcker sig från mellan monteringskonsolen hål upp längden på nivå med penna.
4

Sätt i en annan borr till skruvdragare som kommer att göra ett hål för givarkabeln. Välj samma storlek som hålet specificeras i omvandlaren kit instruktioner. Borra ett hål centrerat på lod och ovanför vattenlinjen.
5

Infoga ännu en borr i borr som är mindre än diametern av fästskruvarna för kabelklämmor. Placera det U-formade partiet av klämmorna över lodlinjen och kortfattat ange den fästhålen med penna. Se till att hålen är på samma avstånd från varandra mellan akterspegeln kabelhålet och monteringshålen fästet. Borra styrhålen.
6

Placera givaren mellan sidorna av fästet och rikta hålen i givaren med hål i varje sida av fästet. Slip en platt bricka på transduktorn genomgående bult. Skjut genomgående bult genom den vänstra sidan av fästet, givaren och den högra sidan av fästet. Annorlunda platt bricka på genomgående bult. Trä den självlåsande muttern på genom bulten, fingrarna.
7

Sätt en platt bricka på Akterspegelfäste fästskruvar. Skjut vagnsbultarna genom spåren i fästet och in i givaren pendelkonsolsinstallation hål i akterspegeln. Applicera en sträng marint silikon lim-och tätningsmassa runt skruven, inne i skrovet. Slip en platt bricka på ändarna av skruvarna. Trä en självlåsande mutter på varje fästskruv och dra åt muttrarna med en skiftnyckel. Dra inte åt eller alla av tätningsmedlet kommer att pressa ut.
8

Placera givaren så att fronten är något högre än ryggen. Dra åt låsmuttern på den genomgående bulten.
9

Led givarkabeln genom hålet i akterspegeln. Slip givaren satsens gummigenomföring över givarkabeln mellan givaren och akterspegeln.
10

Position kabelklämmorna på givarkabeln på monteringshålen. Lägg en klick av marint silikon lim-och tätningsmassa i försöksverksamheten kabelklammerorganet hål. Sprid marint tätningsmedel silikon lim på kabelklämma självgängande skruvar. Starta en plåtskruv genom den undre kabeln klämman i testhålet. Justera givarkabeln så det är ungefär tre inches av slack mellan nedre kabelklämma och givaren. Dra åt skruven. Fäst den övre kabelklämma på samma sätt, utan slack i kabeln mellan den första och andra klämmor.
11

Skjut gummigenomföringen upp givarkabeln tills det är bredvid hålet i akterspegeln. Smörj genomföringen med silikonspray. Slip genomföringen i givarkabeln hålet genom att skjuta den främre änden av genomföringen i hålet med en liten skruvmejsel.
12

Kör givarkabeln till ekolod. Anslut givarkabeln till baksidan av ekolod, slutföra monteringen av givaren på aluminium akterspegeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104658.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.