Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Basic Boat Wiring

Grundläggande båt ledningar följer samma mönster för alla storlekar av båtar. Varje båt kan kopplas från grunden av olika tekniker och metoder kommer att vara liknande. Den grundläggande helgen hantlangare kan vara mer intresserade av hur en båts ledningar fungerar än i själva verket ledningar en. En visuell inspektion av en båts ledningar kan göras på ungefär en timme. För att verkligen koppla en båt från grunden tar ungefär en och en halv dag. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera batteriet och hitta den röda # 12 tråd på batteriets pluspol kopplas till den positiva terminalen på gruppcentral. Lokalisera den svarta # 12 tråd på den negativa batteripolen kopplas till den huvudsakliga marken strip. Observera att anslutningarna är hårdare än "med fingrarna."
2

Hitta den svarta # 6 kabel fast från den negativa batteripolen till marken bult eller marken rem på motorn. Lokalisera den röda # 6 kabel fast från batteriets pluspol till en stor bult på solenoiden monterad på motorn.
3

Tillträde tändmodulen. Leta upp # 16 röda marina kabeln på pluspolen på tändmodulen kopplad till en 20-amp eller större terminal på gruppcentralen. Leta upp # 16 röda marina tråd på "Start"-anslutningen på tändmodulen kopplad till en liten terminal på startmotorsolenoiden. Leta upp # 16 svart marin tråd på den andra lilla terminal startmotorsolenoiden kopplad till en terminal på marken remsan.
4

Gå till kontrollpanelen. Leta upp # 16 röda marina kabeln på pluspolen på kontrollpanelen kopplas till en 20-amp eller större säkringsterminal på säkringsplinten. Leta upp # 16 svart marin kabeln på minuspolen på kontrollpanelen kopplas till en terminal på marken remsan.
5

Tillgång lamporna. Hitta på # 16 svart marin kabeln på minuspolen av lamporna kopplas till en terminal på den huvudsakliga marken strip. Leta upp # 16 röda marina kabeln på pluspolen av lamporna kopplas till "On" terminal ljusomkopplaren. Leta upp # 16 röda marina kabeln på pluspolen på ljusomkopplaren kopplad till en 20-amp eller större säkringsterminal på säkringsplinten.
6

Gå till horn. Leta upp # 16 svart marin kabeln på minuspolen på hornet kopplad till en terminal på den huvudsakliga marken strip. Leta upp # 16 röda marina kabeln på pluspolen på hornet kopplad till "On"-anslutningen på tutan. Leta upp # 16 röda marina kabeln på pluspolen på tutan kopplas till en 20-amp terminal på gruppcentralen.
7

Observera att alla tillbehör switchar är anslutna på samma sätt. Observera att marina tråden inte korroderar vid terminalerna. Också vara medveten om att eventuella tillägg till båten ledningar bör ske på samma sätt som befintliga ledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103880.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.