Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man beräknar Boat Värden

Att sälja en båt är ofta ett känslomässigt beslut. Men när du priset din båt kan du inte låta dina känslor styra ditt omdöme. Titta på din båt objektivt och använda alla verktyg till ditt förfogande för att komma med ett rimligt pris. Rättvisa priser kan du få fulla värdet av din båt, samtidigt som de kan sälja den snabbt och utan krångel. Instruktioner
1

Hämta NADA marina riktvärde för din båt innan du gör något. Den N.A.D.A. är det blå bokförda värdet som köpare automatiskt ser till och att bankerna använder för att överväga lån. N.A.D.A. inte ta hänsyn till allmänna skick, de flesta statister måste stämmas av och vissa inte ingår i deras värde. Det är bara en bra startpunkt. N.A.D.A. kommer att ge dig en hög och ett lågt värde. Om båten är i fläckfritt skick starta vid högre värde och gå därifrån med resten av din utvärdering. Om båten visar dess ålder eller har andra skador, börjar på lägsta pris när du gör din utvärdering.
2

Leta efter båtar av liknande märke, modell och ålder på olika ställen på nätet. Du kan titta på iboats.com, yachtworld.com, boattrader.com för rimliga jämförelser. Det är okej att titta på alla annonser, men om det finns ett stort antal liknande båtar i ditt geografiska område är det bäst att hålla sig nära sina siffror. Båt värden varierar beroende på regioner, ibland i stor utsträckning. Addera 3

Value båten beroende på vilken typ av vatten det hölls i. Saltwater är svårare på båtens olika komponenter än sötvatten, eller ens bräckt vatten (en kombination av söt-och saltvatten där insjöar, floder och vikar möter med havsvatten). Även om du hållit din båt i sötvatten när du ägde den, men du vet att det brukade vara i saltvatten, måste du ta hänsyn till detta vid värderingen av båten. Det kan vara värt mer än en som tillbringat hela sitt liv i salt, men möjligheten av överskjutande slitage är fortfarande där.
4

Ta värdet av eventuella reparationer du vet är nödvändig innan båten kan manövreras av din grundpris. En köpare förväntar sig att båten är i gott skick om inte annat anges i en annons. Alltid vara på framsidan om eventuella problem båten har. Det kan ta lite längre tid att sälja en båt som inte har en fungerande motor, behöver nya bälgar eller en överföring, men du har sinnesro att ingen kommer att bli lurad av i affären. Om du pris båten rätt, kommer även en skadad båt säljer.
5

Anlita en professionell besiktningsman om du känner att du inte har erfarenhet att bedöma din båt på egen hand. Vanligtvis köparen anlitar en besiktningsman för att skydda sina intressen, men det finns ingen regel som du inte kan använda en också. Förvänta dig inte att påverka dina köpare, men det kan ge dig sinnesfrid att du inte underskred dig själv, eller be ett alltför högt pris.
6

överväga värdet av eventuella extrafunktioner du ska att ingå i försäljningen. Om du har en extra GPS-system ombord att inkludera ett verkligt värde för det enligt dess skick och ålder. Om du lämnar tillräckligt med flytvästar för antalet personer i båten kan bära, addera värdet till båten. Innefatta det verkliga värdet av eventuella vatten sportutrustning, inredning stuga, och extraljus, flairs, etc som du vill inkludera i försäljningen. Se till att du lista alla extras, så köpare vet varför båten kan vara ett högre pris än andra av samma typ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103616.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.