Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur gör jag spraygel Coat?

Gel coat införlivas i stor utsträckning i situationer där glasfiber används runt vatten, särskilt för båtar och badtunnor. Gel coat består av ett polyesterharts som inte bara fungerar som en färgbeläggning, utan också som en skyddande beläggning. Till skillnad från traditionell färg tekniker, kan gelcoat inte besprutas med en vanlig pistol HVLP. På grund av sin tjocklek, måste den tillämpas med hjälp av en speciellt utformad gel pistol coat spray. Saker du behöver
400-grit sandpapper
Rags
Vax och fett remover
Gel coat sprutpistol
maskeringstejp och papper
Air kompressor med luft linjer

Visa fler instruktioner
1

Rengör ytan som håller gel belagda med vax och fett remover på en trasa. Detta kommer att hjälpa gelcoaten häfta vid ytan lättare.
2

Slipa ytan med 400-slippapper. Gelcoaten fastnar inte en glansig yta, så det är viktigt att grundligt degloss ytan som skall beläggas.
3

masken de platser du inte vill få måla på, med hjälp av maskeringstejp och maskeringspapper. Se till att trycka på maskeringstejp säkert mot den maskerade ytan för att förhindra att gelcoaten från blödning bakom färgen.
4

Rengör ytan som skall beläggas en gång med vax och fett remover , denna gång torka av kemikalien på och omedelbart torka den med en andra trasa.
5

Fäst gel pistol coat spray på den kompressorn och luftslangen och ställ in lufttrycket till 20 kg. per kvadrattum med ratten på basen av luftgevär.
6

blanda materialet gelcoat med härdare i en färg cup. Olika tillverkare använder olika mängder härdare beroende på omgivningstemperaturen där du målar, så noggrant följa tillverkarens anvisningar för korrekt blandning belopp.
7

Applicera två lager av gel till ytan som målas. Den första beläggningen bör vara ett ljus "tack" päls. Detta innebär att du ansöker bara en liten mängd material till ytan, så att den kan växa klibbig eller stick och sedan tillämpa en andra, mycket tjockare, päls. Korrekt sprayteknik är att spraya från toppen av panelen som målas och arbeta dig till botten. Varje pass som du gör ska överlappa föregående pass med minst 1/2. Låt gelcoat att härda enligt gelcoat tillverkarens anvisningar, eftersom även detta är beroende av den omgivande temperaturen där objektet lämnas att härda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104492.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.