Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar en mätare Boat Fuel

Bränslemätaren är en av de mest kritiska delarna av övervakningsutrustning på en båt. En trasig bränslemätare kan förstöra en dag på vattnet när du får slut på gas. Om du är ute på havet eller i en flod med en tung ström, kan detta bli ett farligt läge. Innan man antar att mätaren är trasig, kontrollera att den sändande enheten fungerar som det kan vara en enklare och mindre kostsamma reparationer att göra. Saker du behöver
Bränslemätare Isolerad koppartråd (3) katalog lödning pistol
Silver core löda
Phillips skruvmejsel
Elektrisk isolering
avbitare

Visa mer instruktioner
1

koppla ur batteriet med en skiftnyckel för att förhindra oavsiktlig gnista eller bränder.
2

Skruva loss den gamla bränslemätaren från instrumentpanelen med en Phillips skruvmejsel. Om kablarna är gamla och förlora isolering eller om de inte kommer att nå den nya bränslemätare, är detta ett bra tillfälle att byta ut dem. Om du behåller befintliga ledningar, notera källan till varje tråd innan du skär dem utanför mätaren med avbitare. Addera 3

Anslut kabeln från den sändande enheten till posten på mätaren motsvarande till avsändaren. Detta märks på olika sätt för olika märken av mätare, men de flesta mätare är märkta med ett "S" för den sändande enheten stolpen.
4

Fäst kabeln från tändningen till den positiva polen på mätaren. Denna plint är vanligtvis märkt ". Ign" Löd anslutningen till tändningslåset med silver core löda och använda spray-on elektrisk isolering när lodet svalnar.
5

Anslut jordledningen till posten märkt "Gnd." Denna tråd ska vara svart eller gul och kommer att ansluta till båtens utrett.
6

Skruva den nya mätaren i instrumentpanelen där den gamla var. Se till att skruvarna är ordentligt åtdragna så att mätaren inte skramlar runt när du träffar vågor.
7

Anslut båtens batteri och slå på tändningen för att kontrollera installationen lyckats.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103986.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.