Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar bort en Inombordare Utombordare Motor

Mest underhåll och reparationer till en inombordare /utombordare båtmotor utförs med motorn monterad i båten. Ibland är det omöjligt att göra de nödvändiga reparationerna med motorn på plats och det enda alternativet är att ta bort motorn från båten. Det är inte så svårt som du kanske tror att om du har rätt verktyg och utrustning finns tillgänglig. Det handlar kopplar olika komponenter som kopplar motorn till båten eller andra system, sedan lyfta motorn ur med en frontlastare eller talja. Saker du behöver
spärrnyckel
Blandade hylsor
Flat skruvmejsel
Chain
Frontlastare
Visa fler instruktioner
1

Placera båtens växelspak i framåtväxel.
2

Avlägsna utvändig drivenhet från baksidan av båten genom att koppla från tilt /trim cylindrar, ta bort muttrarna som ansluter outdrive till balansringen och sedan dra Outdrive och drivaxel från baksidan av båten.
3

Ta bort motorkåpan inne i båten och ta bort så mycket av säten, Sun-plattformar eller andra inbyggda möbler som möjligt för att tillåta åtkomst till motorn från alla håll och vinklar.
4

Koppla jordkabeln som leder från batteriet till motorblocket.
5

Koppla från anslutningen ledningsnätet. När detta är gjort motorn ska vara helt bortkopplad från det elektriska systemet.
6

Vrid bränslekranen mellan bränsletanken och motorn till avstängt läge.
7 < p> Avlägsna bensin linje från inloppssidan av bränsle /vatten separerar filtret genom att lossa slangklämman med en skruvmejsel och sedan arbeta slangen fri från slanghulling.
8

bort gasreglaget /shift-mekanism från motorn genom att ta bort skruvarna och muttrarna som håller fast den motorn samt kopplar kopplingen mellan den och förgasaren eller spjällhuset.
9

Koppla gummislangen (eller slangar Om en V-6 eller V-8 motor) från grenröret genom att lossa slangklämman med en skruvmejsel och arbetar slangen fri från bröstvårtan till vilken det var fäst.
10

Koppla vatteninloppsslangen leder från den bakre delen av båten till vattenpumpen. Dessa kan kopplas antingen vid vattenpumpen eller där de fäster på baksidan av båten, vilket alltid är mer lättillgänglig. Ta bort de yttre motorfäste muttrarna från de två motorfästen som håller
11

motorn till botten av båten och två fästen motor som håller motorn på akterspegeln. Ändra inte läget för muttrarna under motorns fästen eftersom dessa är motorn justering nötter. Motorn ska vara helt bortkopplad från båten vid denna tid och redo att lyfta ut.
12

Anslut en kedja till motorns lyftbygel på toppen av motorn och en frontlastare på en traktor vilken kommer att användas för att lyfta motorn upp och bort från båten. Om du är i en butik med en överliggande kättingtelfer användning som eller ens en talja i en stout träd lem räcker.
13

Lyft motorn fri långsamt, hålla utkik efter eventuella främmande ledningar som kan ha installerats och fortfarande ansluten och titta för att se någon av slangarna avlägsnats eller sladdar fastnar när motorn lyfts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104255.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.