Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur att bryta i en marinmotor

Som är fallet med de flesta typer av motorer, är en ordentlig inkörningsperiod viktigt för en ny marinmotor eller båt. Om du tar dig tid att bryta i motorn ordentligt, kan du få en mycket längre och mer pålitlig livslängd ur motorn. Den exakta längden på inkörningsperiod kommer att noteras i din modell bruksanvisning eller garantiinformation. Olika modeller av motorer kan variera i deras rekommenderade inkörningsprocedurer, men några grundläggande riktlinjer gäller för alla båtmotorer. Instruktioner
1

Kör din båtmotor så ofta du kan vid varvtal över 1500, men inte mer än 3000 rpm till 3.500 rpm under de första 10 timmarna i drift. Den exakta RPM gräns kommer att avgöras av din modell av motor och kommer att listas i sin handledning. Till exempel rekommenderar MerCruiser högst 3000 rpm, medan en Evinrude motor ska köras mellan 3000 RPM och 3500 RPM. När du startar båten, öka varvtal över 1.500 tröskeln så fort du är klar med faror och kan köra båten på ett säkert sätt vid denna hastighet.
2

Kör inte motorn på fullgas under den första halvan av sin inkörningsperiod, eller 10 timmar, hela inkörningsperiod kommer att vara runt 20 timmar. Tillverkarnas rekommendationer varierar med hänsyn till hur länge du måste vänta innan du öppnar motorn till fullgas. Kontrollera din tillverkarens specifikationer för att se, men allra minst fungerar inte på fullgas under de första 10 timmarna i drift.
3

Kör motorn vid olika varvtal när du kör det under inkörningsperioden. Låt inte båten att upprätthålla en konsekvent RPM under långa tidsperioder. Istället variera din hastighet regelbundet för att hjälpa till att bryta motorn jämnt. Detta innebär att när du kör din båt i 1500 RPM till 3000 RPM sortiment, eller vad serien är specificerad för motorns inkörningsperiod, aldrig hålla hastigheten konstant för mer än ett par minuter. Istället, ändra hastigheten ofta inom den utsedda utbud av säkra varvtal för inkörningen.
4

Undvik att accelerera till fullgas från tomgång. Låt båten att nå full gas efter den första delen av din inkörningsperiod, som anges i bruksanvisningen. Kör motorn vid ett mid-range RPM i flera minuter innan du öppnar gasspjället öppna hela vägen. Ge inte gas till fullgas om motorn är helt varm. Den tid du kan köra motorn på fullgas varierar beroende på din motor. Rekommendationen kan vara allt från 15 sekunder till två minuter åt gången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103373.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.