Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Ren Yanmar dieselspridarna

Yanmar dieselspridarna finfördelar bränslet som levereras till dem från injektorn pumpen direkt in i förbränningskammaren. Injektorn munstycke och munstyckshållare innehålla en serie av backventiler och fjädrar som levererar en kontrollerad explosion av högtrycksbränsle. Ventilerna i injektorn förhindra att bränsle injicera innan den fulla insprutningstrycket uppnås genom injektorn pumpen. De förhindrar dessutom att bränsle från att droppa in i förbränningskammaren efter trycket faller under full insprutning tryck. Skräp från smutsigt bränsle och inlåning kol på munstycket spets förhindrar injektorn från rätt sätt styra bränslet och kan snedvrida mönstret munstycket spray, vilket resulterar i dålig motorprestanda och bränsleekonomi. Du kan rengöra din Yanmar dieselspridarna genom att följa dessa steg. Saker du behöver
Metric skiftnyckel set
del Munstyckshållare # 158.090-51.700
15 - mm hylsnyckel
mässingborste
Motor rengöringsspray
munstycke rensnål (eller 0,2 -mm pianotråd)
Visa fler instruktioner
1

Ta det höga trycket i huvudledningen Bränsle och retur (spill) rördelar från injektorn med en skiftnyckel. Ta bränsleinjektorn hållaren mutter och hållaren. Dra injektorn ur injektorn hålet.
2

Clamp ett munstycke hållare, del # 158.090-51.700, i ett skruvstycke. För in munstycket i hållaren. Avlägsna munstycket muttern med en 15-mm hylsnyckel. Dra munstycket bort av injektorkroppen. Var noga med att inte förlora någon av de små inre delar inuti injektorn.
3

Rengör kol på munstycket kroppen med en mässing borste. Rengör kol från injektorn spetsen genom att gnugga det på en träbit. Tvätta munstycket i färskt dieselbränsle.
4

Rengör munstycket injektorn sätet. Spraya munstycket med rengöringsspray för att ta bort eventuellt skräp eller lösa kol.
5

Rengör munstyckets hål med ett munstycke rensnål (eller en 0,2-mm pianotråd). Stick in nålen i munstyckets hål och kör den in och ut för att bryta loss alla sotavlagringar och polera hålet. Skölj med rengöringsspray.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103571.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.