Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vad är ett skepp Ballast?

Ballast, allmänhet, betyder någonting som tillför stabilitet eller vikt. Till exempel använder en luftballong sandsäckar för att kontrollera höjd och balansera tyngdpunkt och sten eller grus ballast används vid tillverkning av betong. I ett fartyg, är ballast används för att lägga vikt för att upprätthålla stabiliteten i havet. Funktioner

Den primära uppgiften för ballast är att hålla skeppet balans när det inte finns tillräckligt last vikt. Ett skepp tar också på extra vikter när man seglar genom grov sjö i syfte att öka dess stabilitet, eller för att göra fartyget bosätta lägre i vattnet när den behöver passera under en bro.
Typer

Historiskt använde rederier stenar, sandsäckar, snäckskal och klumpar av metall för att väga sina fartyg. Idag är de flesta fartyg använder vatten, eftersom det är mycket snabbare och enklare att lasta och avlasta, vilket gör det mer ekonomiskt.
Ballast Cycle

gång lasten har lossats eller utarmat från ett fartyg, tar det fartyg på barlast för att ersätta vikten. När en annan last lastas, pumpas vattnet tillbaka i havet. Mellan tre och fem miljarder ton vatten transporteras internationellt varje år, och ett liknande belopp fördelas mellan inhemska hamnar.
Miljöeffekter
Tiny mikrober kan sugas upp med ballastvatten och eventuellt bli en invaderande art.

Barlastvatten är en av de främsta orsakerna till att importera invasiva arter i marina ekosystem, vilket är en av de mest allvarliga hoten mot världshaven. Någon form av marint liv tillräckligt liten för att sugas genom pumpsystemet, inklusive mikrober, små ryggradslösa djur och äggen och larver av större arter, kan tas in med ballasten och överföras till en annan del av världen när vattnet släpps ut. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103860.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.