Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vilka är orsakerna till Shipwrecks genom historien?

För så länge fartyg har färdats över vattnet i jorden, har de sjunker. Trots människans bästa försök att bygga osänkbar fartyg, många faktorer samverkar till att omintetgöra deras bästa som planerar. Det finns tio primära orsaker, eller bidragande faktorer, till nedläggningen av en sjöfarande fartyg. Dock är ett vrak sällan resultatet av bara en orsak, utan det är ofta en kombination av faktorer som innebär slutet på raden för ett fartyg. Dålig design

Ship design är grundläggande för den ultimata prestanda och säkerhet i ett kärl. När inte identifierats, kan konstruktionsfel leda till katastrofala misslyckanden, vilket resulterar i förlust av fartyget, besättning och passagerare. Till exempel, dåligt utformade lastportar på färjor kan misslyckas, så att vatten kan strömma in i skeppet.
Instabilitet

När ett fartyg tyngdpunkt höjs ovanför vattnet linje, eller till vänster eller höger om fartygets mittlinje, kan skeppet bli instabil. Instabilitet kan förvärras av sjögång och kraftiga vindar samt resultatet av dålig konstruktion, felaktig lastning, flytta över gods eller uppbyggnad av is.
Navigationsfel
< p> Dålig navigering är en vanlig orsak till skeppsvrak, vilket resulterar i kollisioner med mark, isberg eller andra fartyg. I fråga om skeppsvrak, är navigationsfel ofta förvärras av dåligt väder. Är extremt känsliga för naturens krafter
Väder

Ships. Låg synlighet, grov sjö, kraftiga vindar och isbildning kan spela förödelse med fartyg, skickar många till havsbotten. Addera Warfare

I alla tider, en stor del av alla vrak är resultatet av krigföring. Många av dessa sjunkna fartyg var måltavlor för flygbilder attacker, minor, torpeder, yta bekämpa och avsiktligt ramma.
Effekter av Age

Huruvida ett fartyg är konstruerat av trä eller modernt stål, är åldrandet en bidragande orsak till många skeppsvrak. Aging timmer skrov kan läcka kraftigt, överskrider kapaciteten av länspumpar för att kompensera. Stålskrov rost och är känsliga för utmattning av metallen, vilket leder till brott mot skrovet.
Felaktig användning

Det sätt på vilket ett fartyg drivs kan också leda till en skeppsbrott. Överskrider de operativa gränserna för en farkost, eller att använda den i en osäker konfiguration, kan visa sig vara dödlig. Detta bidrog till förlusten av Mary Rose i 1545. Den engelska krigsfartyg sjönk i Engelska kanalen i grov sjö efter att ha tagit på vatten genom öppna gun portar på hennes nedre däck.
Brand och explosion

En av de farligaste nödsituationer för en sjöman är en on-board brand. Ship bränder kan snabbt sprida sig och leda till katastrofala skador, inklusive explosioner. Bränder är särskilt farliga på örlogsfartyg, som innehåller tidningar fulla av sprängämnen.
Utrustningsfel

Equipment fel lätt kan bidra till ett skeppsbrott. Till exempel kan ett fartyg som förlorar sitt framdrivningssystem skjutas på korallrev, sandbankar eller steniga stränder. Misslyckanden kan innebära elsystem, hydraulsystem eller enskilda komponenter såsom motorer, navigationsutrustning eller länspumpar.
Avsiktliga

Många vrak är ett resultat av avsiktliga sjunka, kallas sank. Detta kan ske av välvilliga skäl, som att skapa konstgjorda rev eller att avyttra ett fångat fiendens skepp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104416.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.