Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man styr en husbåt

Husbåtar är populära båtar till semester på sjöar och dammar. De är konstruerade för lugna vatten. Eftersom en husbåt är i grunden en stor låda på pontoner och är designad mer för intern komfort än för prestanda, kan det vara svårt att styra exakt. Instruktioner
1

Inspektera styrmekanismen på din båt för att vara säker på att allt är i skick. Dina styrning färdigheter kommer inte vara till någon nytta om din styrmekanism är bruten. Fyll på vätska i ett hydrauliskt styrsystem. Kontrollera kablarna för nötning, skarpa böjar eller avbrott i en kabel styrsystem.
2

Låt för förseningar vid styrning en husbåt. När du styr en bil, svarar den direkt eftersom du ändra riktning på sina hjul på trottoaren. När du styr en båt, är du vrida rodret på baksidan av båten i vattnet, och det tar ett par sekunder för att påverka riktningen av båten. Aldrig pilot en husbåt vid hastigheter som är för högt för villkor.
3

Vrid ett hjul i samma riktning som du vill att båten ska vända. Om du styr med rorkult (ovanligt, men möjligt, i en husbåt), skjut rorkulten bort från den riktning du vill att båten ska vända: Om du vill gå till vänster, tryck på rorkulten till höger
<. br> 4

Ställ motorn i omvänd att backa upp båten. Aldrig göra detta utan att någon tittar på aktern som hjälper dig. Om du backar vid en brygga eller nära land, har någon på bryggan eller mark hjälp för att guida dig.
5

Stoppa eller bromsa båten genom att sätta motorn i omvänd och påskynda den. Till skillnad från i ett landfordon, kommer du inte bort kugghjul eller förstöra motorn genom att sätta den i backen när du går framåt. Att sätta det i omvänd gör att propellern att rotera i motsatt riktning, sakta och så småningom omkastning av båten.
6

Vrid båt med motor om du är lotsa en husbåt med dubbla motorer . Genom att sätta en motor framåt och den andra bakåt, kan du få båten att vända i en snäv radie.
7

Kontrollera dina framsteg när du går i en rak linje genom att syfta på en avlägsen landmärke och mäta dina framsteg mot det. Du kan också se tillbaka på din vakna för att se var båten har varit och se om du går i en rak linje.
8

Undvik vatten som är så grunt att du riskerar grundstötning i husbåt . Om du skadar rodret, kan du förlora förmågan att styra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104630.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.