Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

DIY: Akterspegelns Inspektion

Glasfiber tvärbalkar normalt avsluta sina liv så starkt som de började, eftersom glasfiber är ogenomtränglig för vatten om någon gör något dumt som inte tätar ett borrat hål. För de som äger träbåtar, kan en mjuk akterspegeln vara dödsstöten för båten. Utan en stark akterspegeln, kan någon typ av ut-eller utombordsmotor bli instabil och hindra ansträngningarna att trimma båten. Det är det bästa scenariot. Värsta scenariot skulle vara akterspegeln misslyckande resulterar i förlust av motorn, och möjligen förlisningen av båten. Det är därför ägarna av trä båtar behöver inspektera akterspegeln varje så ofta för svaga punkter och reparera dem innan de blir ett problem som är ekonomiskt omöjligt att reparera. Saker du behöver
Liten aluminium hammare
Visa fler instruktioner
1

Ta båten ur vattnet. Titta ner längden på akterspegeln från både babords och styrbords sidor, inspektera för brister, t.ex. skalning och /eller flagnande färg, bubblor eller klumpar i akterspegeln. Färgflagning, bubblor eller klumpar indikerar vattendränkt trä.
2

Knacka försiktigt på akterspegeln med en liten aluminium hammare. Börja på toppen av en sida av akterspegeln och långsamt arbeta rakt ner till botten, medan du knackar flera gånger. Flytta över ca 2-inches och upprepa. Fortsätt röra över två-inches i taget och gängning uppifrån och ned tills den når den andra sidan av akterspegeln. En stark knacka ljud indikerar starkt virke, medan en dov duns anger en plats som behöver uppmärksamhet.
3

Lyft motorn eller ut-köra upp till toppen av sin bana. Ta tag i nedre enheten och flytta den uppåt och nedåt. Titta efter flex i akterspegeln. En bra, hård akterspegeln kommer inte böjas. Om någon rörelse i akterspegeln noteras, behöver du inte några reparationer kommer att behövas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104727.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.