Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Wire On-Board Marine Batteriladdare

Batteriladdare är kopplade till ett båtens elsystem. Anslutning av laddaren till batteri omkopplare medger uttag av enskilda batterier eller batterier banker. Switchen kan konfigureras för att ladda både batterier eller batterier banker på en gång. Montering laddaren i kärlet håller laddaren där det gör mest nytta - kopplad till batterierna. Detta är användbart om du har fastnat med låga batterier och behöver en påfyllning. Ström från en generator, landström eller växelström från ett annat fartyg kan användas för att komma igång igen. Saker du behöver
Batteriladdare
Batteribrytare
Batterikabel (storlek) katalog Kabelsaxar
rakkniv kniv
Battery kabelskor
Lug VECKARE
Terminal kit
Terminal VECKARE
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Montera batteriet switch med monteringssats från tillverkaren. Strömbrytaren bör vara tillgängligt men nära batteriet eller batteriet banker.
2

Montera batteriladdaren på en plats som kommer att vara tillgängliga men skyddas från väder och vind. Montera laddaren nära batteriet omkopplaren för att minska storleken på laddaren leads.
3

Anslut batterikablarna till batteriets strömbrytare. Montera batterikablarna på sina motsvarande uttag dubbar på batteriet omkopplaren.
4

Lägg ut batteriet positiva kabeln från laddaren till växeln och skär den på längden med kabelsaxar. Strip 3/4 tum av isoleringen från kabeländarna med en rakkniv kniv. Skarva kabeln till den varma tråden från laddaren med en butt-kontakt och terminal VECKARE. Pressa en kabelskon på batteriet änden av kabeln med klacken VECKARE och en hammare. Anslut kabelskon på batteriet omkopplaren positiv utgång.
5

Lägg ut en batterikabel från laddaren till batteriets minuspol blocket. Kapa kabeln till lämplig längd och band 3/4 tum av isoleringen från ändarna med en skarp kniv. Anslut batteriets minuskabel till laddaren negativa strömkabeln med en butt-skarv och crimpers terminalen. Pressa en kabelskon på plinten änden av kabeln med klacken VECKARE och en hammare. Anslut kabelskon på batteriets minuspol blocket post.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103475.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.