Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Utombordsmotor Monteringsalternativ

Vanligtvis monterad på akterspegeln - ytan som bildar aktern på en båt - en utombordsmotor är fixerad direkt på akterspegeln eller genom användning av en konsol. Montering en utombordsmotor kräver att få rätt höjd för att garantera stabilitet, god bränsleekonomi och förhindra skador på motorn. Problem

få rätt höjd för utombordare är viktig. För låg och vatten kan blockera avgaserna avlastningshål, orsakar motorn begränsning, bör så korrekt montering lämnar avgaserna lättnad åtminstone en tum ovanför vattenlinjen. Montering av utombordare för hög, dock leder till dålig hantering, överhettning och leder till luft upphämtning i vattenintag, vilket orsakar fel på vattenpumpen.
Rätt höjd

Rätt höjd hos motorn är när anti-kavitation, eller anti-ventilation, plattan, som förhindrar att luft upphämtning och ligger precis ovanför propellern, är 1/2- tum till 3/4-inches ovanför botten av båt (skrovet eller kölen). För båtar med inbyggda köl remsor, behöver utombordaren monteras lite lägre. Att få rätt höjd kan kräva flera försök till havs för att finjustera dessa mätningar som båtar som uppnår högre hastigheter kan kräva något högre montage.
Direktmontering

Som utombordsmotorer är monterade direkt på akterspegeln, får denna del av kärlet all kraft överförs av motorn. Akterspegeln behöver därför kontroll för att säkerställa att det är strukturellt ljud. Nackdelen med montering direkt på akterspegeln är att en gång installerat, justeringar är svåra att göra. Innan du fäster utombordsmotor på akterspegeln med bultar, kommer mätningar av både utombordare och akterspegeln minska risken att få fel höjd. Ta mätningar från toppen av akterspegeln ner till skrovet eller kölen, och sedan mäta utombordaren från botten av kavitationsplattan till bulthålen.
Konsolmontering
< p> Konsolmontering har fördelen av att möjliggöra justeringar av utombordsmotorn gång fäst. För att beräkna positionen hos den extra fäste, rum mot akterspegeln och, med hållaren i det nedre läget, ta mätningar från toppen av konsolens monteringsytan på skrovet eller kölen och matchar sedan mot utombordsmotorn. Vid byte av gammal utombordare, mått från insida toppen av befintliga fäste ner till befintliga utombordsmotor anti-kavitationsplatta, sedan använda dessa mätningar mot ersättning motorn, montera den nya motorn så kavitationsplattan är i samma läge. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104722.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.