Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man ansluter två 12 Volt Marine Batterier

Många båtar har mer än en marin batteri. Du kan ansluta marina batterier tillsammans på två olika sätt beroende på dina behov. Till exempel, om du skulle behöva kombinera två 12-volts batterier i syfte att uppnå en 24-volts källa batteri, så ska du seriekoppla dem. En annan situation kan diktera att du har en 12-volts strömkälla, men behöver den sammanlagda kapaciteten hos två batterier. Detta skulle kräva att du ansluter batterierna parallellt. Någon av dessa kan göras enkelt genom att ansluta sina positiva och negativa terminaler på rätt sätt. Saker du behöver
batterikablar jumper
Visa fler instruktioner
1

Anslut batterierna i serie genom att först köra en jumper kabel mellan minuspolen på ett av batterierna och den positiva polen på andra batteriet.
2

Anslut pluspolen på det första batteriet till pluskabeln från 24-volts apparat batterierna kommer att driva. Anslut minuspolen på det andra batteriet till minuskabeln på enheten, och du kommer att ha lyckats ansluta batterierna i serien och kommer att ha 24-volts ström till enheten.
3

Anslut batterierna parallellt genom att först köra en jumper kabel mellan de negativa terminalerna på båda batterierna.
4

Anslut de positiva terminalerna i de två batterierna med en jumper kabel.
5

Fyll i parallellkoppling genom att ansluta de positiva och negativa ledare för den enhet du använder till motsvarande uttag på ett av batterierna. Använd antingen batteri, men tänk på att ansluta båda leder till samma batteri. Enheten kommer nu att få tillgång till den kombinerade kapaciteten av de bogsera batterier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103446.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.